Ruta Borja, un recorregut entre Xàtiva, la Valldigna i Gandia

Reprodueix vídeo

Naix la Ruta Borja, un recorregut a peu de 70 quilòmetres i 4 etapes entre Xàtiva, la Valldigna i Gandia

El monitor de fitness Miguel Ángel García i la periodista Anna Blanco són els primers pelegrins que han obtingut la “Carta Borgiana”. Es el document simbòlic que atorga l’Ajuntament de Gandia per haver completat l’itinerari de 40 quilòmetres. Son 4 etapes entre Xàtiva i la capital de la Safor en la Ruta per la geografia borgiana.

L’origen d’aquesta nova ruta per la geografia borgiana que naix sota la marca Territori Borja es troba en la celebració en Gandia de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja. Es compleixen 450 anys de la seua mort i 350 de la canonització. Una espècie de Camí de Santiago laic que comença en l’exterior de la Col·legiata de Xàtiva, ciutat on va nàixer Alexandre VIè, besavi de Francesc de Borja i finalitza en el Palau Ducal de Gandia, la casa natal del que després seria el IV Duc.

És apta per a qualsevol caminant ja que els desnivells són suaus i aprofita senders ja existents. És ideal per a gaudir de paratges naturals com l’Alt dels Tres Cucons, el riu Vaca, els marjals de la Safor o les dunes de l’Auir. Els municipis que travessa, a més de Xàtiva i Gandia són el Genovés, Barxeta, Barx, Simat, Benifairó, Tavernes, Xeraco i Xeresa.

Tota la ruta, inclús amb fotos i vídeos està ja pensada en el canal que l’Ajuntament de Gandia té en el portal web Wikiloc, molt conegut per als amants de l’esport.

La Ruta dels Borja està en fase incipient i per ara la senyalització és virtual. Els segells per obtenir la Carta Borgiana també es registren a través d’una app.

Finalment, recentment Gandia va rebre una subvenció de 160.000 euros de la Generalitat Valenciana per a impulsar la ruta i la marca Territori Borja. Són 100.000 euros més que el 2021 al ser aquest Any Jubilar.

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés