Navarrés protegeix Playamonte amb sancions de fins a 1.200 euros accions com contaminar l’aigua o molestar als banyistes amb la música alta

Reprodueix vídeo

Ordenança reguladora Playamonte Navarrés

L’Ajuntament de Navarrés ha impulsat una ordenança aprovada aquesta setmana que té com a objecte regular i afavorir l’activitat de bany en l’àrea de Playamonte. Ho fa per oferir als banyistes total seguretat quant a les condicions de l’espai,  convertit en la primera platja d’interior valenciana a obtenir la bandera blava de qualitat.

La normativa estableix un règim sancionador que preveu multes de fins a 1.200 euros pel mal ús de les instal·lacions. Amb aquest import podran castigar-se les infraccions molt greus quan el seu autor ha comés fins a tres transgressions en un espai temporal de dos anys o menys.

Entre les infraccions greus, que contemplen la imposició de sancions d’entre 300 i 600 euros. Ací s’inclouen actituds com caçar, perseguir o molestar a qualsevol tipus d’animal en les zones verdes i en el riu. Així com tirar a la zona del bany residus, rebles, papers, plàstics, greixos o productes que puguen contaminar l’aigua. També són incompliments greus fer foc en llocs no autoritzats, acampar en llocs no destinats. Danyar arbres o lligar als mateixos hamaques, bicicletes o qualsevol altre element. Altres serien fer pintades al mobiliari urbà o la celebració de festes o actes sense permís municipal. Així com l’entrada i circulació de vehicles al parc.

Les infraccions lleus es castigaran amb multes de 100 a 300 euros. En aquest capítol figuren comportaments com usar aparells de música amb un volum elevat quan es pertorbe la tranquil·litat de la resta de visitants. I més com pescar a la platja en temporada e banye, no complir les instruccions sobre l’ús de la zona de platja que consten en la cartelleria informativa, no atendre les indicacions del personal municipal, molestar als altres banyistes amb jocs o esports en lloc i forma no adequada o romandre, transitar i passejar amb gossos, cavalls i altres animals.

L’ordenança consta de 39 articles

També s’obliga els propietaris de gossos a portar-los amb corretja quan passegen per la zona, evitant causar molèsties a altres persones. Tanmmateix recalca que els causants de la deterioració o destrucció del mobiliari urbà existent en tot el parc i en els banys i vestuaris seran responsables no sols de rescabalar el mal produït sinó que a més seran sancionats administrativament.

La normativa també estableix que les xarxes que hagen de travessar les zones verdes de Playamonte hauran de fer-ho de manera subterrània, degudament canalitzades i senyalitzades. Per a mantindre la uniformitat en totes les instal·lacions de les platges, quiosquets i terrasses seran del model homologat que aprove l’ajuntament. La corporació municipal es compromet al seu torn a mantindre en condicions adequades les instal·lacions i a vigilar la qualitat de l’aigua.

Ordenança reguladora Playamonte Navarrés

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés