Nou servei públic per carretera que uneix 30 municipis

Reprodueix vídeo

Nou servei públic per carretera que uneix 30 municipis

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha presentat el nou servei de transport públic de viatgers per carretera CV-112, Xàtiva Nord, que compta amb nous autobusos més segurs, accessibles i menys contaminants que incrementaran les freqüències, potenciaran la intermodalitat i milloraran les relacions amb Xàtiva, especialment amb l’hospital i amb València. Aquesta nova concessió, que compta amb una inversió anual de la Generalitat de 400.000 euros ve a substituir a l’anterior contracte d’emergència que estava funcionant.

La CV-112 cobrirà una població de 74.000 habitants i donarà accés a una trentena de municipis . Tots els serveis que ofereix la ciutat de Xàtiva, especialment els sanitaris i millorarà també la connexió amb la ciutat de València al potenciar la intermodalitat amb Renfe, en l’estació de la capital de la Costera.

La CV-112 Xàtiva Nord travessa comarques de la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés per a connectar els municipis d’Alcàntera del Xúquer, Anna, Antella, Barxeta, Beneixida, Bicorp, Bolbait, Càrcer, Castelló, Xella, Cotes, Énguera, l’Ènova, Estubeny, Gavarda, Quesa, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Navarrés, Novetlè, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Vallés i Xàtiva així com Annauir i la Torre de Lloris, pedanies de Xàtiva i Tossal Nou, pedania de Rafelguaraf.

El servei disposa de sis autobusos que realitzaran prop de 222.000 quilòmetres anuals i més de 8750 expedicions a l’any, una mitjana de 24 diàries.

Finalment el funcionament d’aquest nou servei de transport requerirà una aportació anual de Conselleria de prop de 312.000 euros.

Nou servei públic per carretera que uneix 30 municipis

Comarcal.TV

Nou servei públic per carretera que uneix 30 municipis

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés