Bellús processona al seu patró, el Crist de la Bona Mort en una cita que combina fe i pirotècnia amb el llançament de més de 1000 coets de luxe

Reprodueix vídeo

Ofrenes de foc al patró Bellús

Aquest és un acte realment preciós, de gran tradició cultural que uneix a la perfecció la solemnitat d’un acte processional religiós i l’ús de la pirotècnica de tot tipus amb tenasses llançant més de 1000 coets del luxe, castells de focs de 120 quilos de pólvora i dos punts de ramillets durant el recorregut. És la processó del Crist de la Bona Mort de Bellús, tot un referent a la comarca que des del 2019 compta amb la distinció de festa d’interès turístic provincial. Fou ahir diumenge 18 de setembre, quan la localitat, immersa en les seues festes patronals, celebrava aquesta cita tan peculiar que compta amb la inestimable participació de l’Associació de tiradors de coets de la processó del Crist així com també la pirotècnia Aitana que oferiren un espectacle meravellós.

A les vuit i mitja s’encetaria la processó on vuit portadors durien a coll la bella imatge escultòrica del Crist de la Bona Mort. A la creu parroquial li seguiria la música de dolçaina i tabal i és que el folklore valencià també ací va estar present.

Molts són els veïns que acompanyen a la imatge; altres la veuen passar des dels balcons i molts són els que l’esperen al carrer. Es diu que ja es tiraven coets a la processó en els anys 1900 però no fou fins el 1993 quan un grup de 8 amics formen aquest grup que més tard seria la “Penya dels Tiradors de Coets”, poc a poc la gent es va anar assabentant fent créixer el nombre de voluntaris que van pagant perquè es tiren cada vegada més coets; l’any 2008 comencen els tràmits per a formalitzar-la com a associació i convertir-se en el que és en l’actualitat. Ells han tornat l’esplendor, la llum i el soroll a tan solemne cita.

Una processó que ja és tot un referent per a Bellús, localitat que és visitada per centenars de persones tant de la comarca.

Les angostes i estrets carrers del municipi són escenari perfecte per a aquest espectacle festiu-religiós on també llueixen els festers i festeres.

 Un dels moments més emotius té lloc a l’entrada de l’ermita on es realitza la tradicional roda de foc a la imatge.

Efectivament aquest és un acte màgic del que es té que sentir orgullós tot el poble de Bellús.

Ofrenes de foc al patró Bellús

Comarcal.TV

Ofrenes de foc al patró Bellús

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés