Oliva alça el nou centre de salut de Sant Francesc, una obra que superarà els tres milions d’euros d’inversió i que s’executarà en un termini d’un any i mig

Reprodueix vídeo

Oliva alça el nou centre de salut de Sant Francesc

La Conselleria de Sanitat ha donat llum verda verda a una inversió de 3.205.120 euros. Preu d’adjudicació definitiu després d’una baixa de més de 600.000 euros per a la posada en marxa del futur centre de salut de Sant Francesc, a Oliva. L’actuació està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Del període pluriennal entre 2021 i 2027.

L’empresa constructora adjudicatària del la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les empreses ECSA i Tecmo, va començar fa uns dies sobre el terreny els treballs de la seua construcció. Després de molts anys de lluita per part del consistori olivense i dels veïns d’aquesta barriada.

La construcció del centre sanitari, que tindrà una durada aproximada d’un any i mig, es realitzarà d’acord amb el projecte bàsic i d’execució redactat i aprovat a aquest efecte.

Serà un edifici de quasi 2.000 metres quadrats construïts, i que donarà treball a 42 persones entre personal sanitari, administratiu, de seguretat i de neteja. Disposarà de 29 places d’aparcament per a vehicles, 6 per a motocicletes i 12 per a bicicletes.

L’interior es distribuirà en diverses àrees: medicina familiar, pediatria, extraccions i tractaments, maternal i administrativa, així com l’àrea destinada al SAMU.

El nou centre de salut disposarà d’una àrea de recepció i treball social. Sis consultes de medicina de família, altres tantes d’infermeria. Dues consultes de pediatria i una d’infermeria pediàtrica; àrea d’extraccions i tractaments, i àrea d’atenció a la dona.

Es tracta, per tant, d’un projecte amb més serveis i més equipaments dels previstos inicialment, capaç d’atendre les necessitats presents i futures de la localitat. En concret, quasi la meitat de la població d’Oliva tindrà assignat aquest nou centre de salut i l’altre 50% serà assistit en l’actual, el del carrer Historiador Bernardí Llorca.

La nova infraestructura se situarà en el sector 15, una de les zones en expansió més recents del nucli urbà on s’han acabat també recentment les obres de les noves dependències de la Policia Local. Totes dues infraestructures, juntament amb les inversions municipals en la via pública, i altres locals comercials, suposaran un gran revulsiu per a la barriada.

Oliva alça el nou centre de salut de Sant Francesc

Comarcal.TV

Oliva alça el nou centre de salut de Sant Francesc

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés