Oliva celebra aquesta setmana les festes de Moros i Cristians amb les capitanies dels Pirates i Mudéjars

Reprodueix vídeo

Moros i Cristians d’Oliva

Oliva acull del 20 al 23 de juliol les seues festes de Moros i Cristians declarades d’Interès Turístic Autonòmic i que es caracteritzen per l’espectacularitat dels actes i desfilades, les vestimentes emprades, la participació de carrosses, els sues boatos, grups de música i també la gran quantitat de pólvora. 4 dies de festa amb tot un gran espectacle visual.

Efectivament ells seran els protagonistes, els càrrecs d’aquest 2023 capitanejades per la Filà Pirates al bàndol cristià en la figura de pare i fill i els Mudejars pel bàndol moro. Tots ells destaquen la bona sintonia aconseguida amb la federació i al cas de l’exèrcit de la creu ens desvetllen la temàtica del seu boato.

La festa arranca demà dijous a les set de la vesprada amb el pregó en la plaça de l’Ajuntament a càrrec enguany de Marina Mascarell. Així, a les 20 hores tindrà lloc el “Dia del Músic” seguit de la Nit del Putxerro i a les dotze i mitja, l’entradeta informal.

El divendres es desperta a les 8 del matí amb la Diana i a les vuit de la vesprada serà el torn de l’Entrada Cristiana. De matinada a les 5:45 hores i sent ja dissabte 22 de juliol, es realitzarà el Desembarcament Moro a la Mitja Galta de la platja d’Oliva a més de l’ambaixada mora, batalla i conquesta. En la vesprada del dissabte, a les 19:30 hores tindrà lloc l’Entrada Mora.

Ja l’últim dia, el diumenge 23 la jornada s’enceta al migdia amb la visita a les cabiles entre les diferents filades. Per la vesprada serà el torn de l’entrada infantil i a les 20:30 hores la reconquesta del castell per part del bàndol cristià amb l’ambaixada.

Moros i Cristians d’Oliva

Comarcal.TV

Moros i Cristians d'Oliva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés