Oliva inaugura l’accés sud a l’AP- 7, una actuació de vora 36 milions d’euros i que evita el pas de 15.000 vehicles pel nucli urbà

Reprodueix vídeo

Oliva inaugura l’accés sud a l’AP-7

L’accés sud a l’AP-7 d’Oliva ja està en funcionament després d’anys d’obres i superar diverses dificultats del projecte. L’obra ha tingut un cost de 36 milions d’euros. Amb la seua obertura s’aconsegueix que l’autopista al seu pas per la ciutat d’Oliva es convertisca en una vertadera circumval·lació. Esta obertura suposa el punt i final al pas de milers de vehicles diaris per la ciutat.

En l’acte d’inauguració de l’accés a l’autopista, celebrat el divendres 17 de novembre, van estar la delegada del Govern en la Comunitat, Pilar Bernabé, així com l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor, a més d’altres autoritats. Entre ells els responsables de la demarcació de carreteres de l’Estat i representants polítics de la comarca. .

La nova carretera permetrà que tots aquells vehicles que no vagen a la ciutat d’Oliva poguen continuar el seu camí sense necessitat de travessar el nucli urbà.

La carretera N-332 ha constituït històricament el principal eix de vertebració de la comarca de la Safor i ha suportat més de 15.000 vehicles de mitjana al dia amb un 10% de vehicles pesants. La liberalització de l’autopista AP-7 al gener de 2020 va redistribuir cap a esta via el trànsit de llarg recorregut que travessava la comarca. No obstant això, el trànsit en la carretera nacional es va mantenir en uns 10.000 vehicles amb un 7% de pesats travessant el nucli urbà d’Oliva.

La construcció d’este accés ja ha tingut una repercussió positiva per a Oliva en els últims anys. Entre els avantatges està l’arribada als polígons de la ciutat d’empreses que han triat la zona per les seues bones connexions.

La nova connexió té una longitud total de 2,5 quilòmetres. La secció transversal consta de dos carrils de 3,5 metres d’amplària amb vorals de 1,5 metres i, a més, bermes d’un metre. Este nou tram de carretera presenta tres connexions. L’enllaç de la carretera N-332 amb l’autopista AP-7. Un altre amb el polígon industrial i els camins municipals. I també la connexió del nou tram de carretera nacional amb la carretera CV-715. Carretera que comunica els municipis d’Oliva i Pego, que s’ha resolt mitjançant un nou vial de 850 metres.

Les actuacions han inclòs la integració paisatgística i ambiental, la prolongació de totes les sèquies travessades per la traça, la reposició els serveis afectats, així com la senyalització vertical, horitzontal i elements complementaris que permeten la total funcionalitat de la infraestructura.

S’han realitzat plantacions en una superfície de més de 80.000 metres quadrats: 1.450 arbres i 6.517 arbustos que actuaran com a embornals de carboni per a reduir la petjada de carboni produïda pels vehicles que circulen.

Oliva inaugura l’accés sud a l’AP-7

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés