Oneja la Bandera Blava a Playamonte, que estrena reserva i regidoria pròpia, en un estiu en el que Navarrés espera milers de banyistes

Reprodueix vídeo

Oneja la Bandera Blava a Playamonte de Navarrés

És el distintiu que acredita l’excel·lència de les nostres platges. També les d’interior. La Bandera Blava oneja al llac Playamonte al poble de Navarrés, que amb menys de 3.000 habitants, gestionarà la primera platja valenciana d’interior que aconsegueix aquest reconeixement també comporta tot un desafiament. L’Ajuntament de Navarrés s’ha preparat a consciència davant l’esperable increment de l’afluència de visitants que rebrà el paratge en aquesta temporada estival que acaba de començar.

Tot està preparat: el consistori ha reforçat el manteniment, ha introduït nous serveis i atractius per als banyistes i ha contractat una empresa especialitzada el servei de socorrisme, davant les dificultats que s’experimentaven en els últims anys per a trobar personal.

Una altra novetat implantada en aquest 2023 és la possibilitat de reservar un buit a la platja continental amb antelació: cada dia s’ofereixen per venda anticipada 300 entrades en línia, a les quals se sumen altres 300 tiquets que es venen directament en la taquilla de l’enclavament. L’objectiu de la iniciativa és evitar la massificació i reforçar el control sobre l’aforament, que se situa en unes 600 persones.

El preu d’entrada al llac s’ha incrementat de 2 a 3 euros per als majors de 5 anys. Una mesura amb la qual el consistori busca equiparar Playamonte amb la resta de zones de bany i gaudi més turístiques de la comarca, com el riu de Bolbaite o l’Albufera d’Anna, seguint una mateixa senda a l’hora de conservar i mantenir els paratges dins de l’estratègia de la Mancomunitat de la Canal per a potenciar-los.

Per als majors de 65 anys, els pensionistes, les persones amb diversitat funcional i els usuaris amb carnet jove, l’entrada a Playamonte costa 2 euros i es reserven bons de temporada per als allotjaments de lloguer vacacional de la zona.

Per tant concorde a la importància que adquirit la platja d’interior i el seu entorn. El nou Ajuntament de Navarrés sorgit del 28M ha modificat el seu organigrama municipal per a incorporar una nova delegació específica de Playamonte.

A més de la necessitat de reforçar la gestió del llac per a mantenir la Bandera Blava en futures edicions. La renovada regidoria també atendrà el major moviment urbanístic de compravenda de parcel·les i xalets que s’està registrant en Playamonte arran del reconeixement.

Finalment des de l’Ajuntament de Navarrés s’espera que totes les millores implantades en Playamonte «funcionen». La primera temporada estival amb la Bandera Blava hissada a la platja d’interior, davant l’expectativa d’un augment de visitants. A més en enclavament està presidit per un llac d’aigua natural embolicat d’arena fina i envoltat de pinedes. En l’espai de bany s’ha instal·lat un parc inflable per a fer més atractiva l’experiència. Així la calor de la revitalització de l’enclavament també han florit cases rurals, locals de restauració, una zona de pícnic i un parc infantil.

Oneja la Bandera Blava a Playamonte de Navarrés

Comarcal.TV

Oneja la Bandera Blava a Playamonte de Navarrés

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés