Ontinyent abastirà d’energia verda 4 edificis municipals

Reprodueix vídeo

Ontinyent abastirà d’energia verda 4 edificis municipals amb dues instal·lacions d’autoconsum col·lectiu per una nova aposta per la sostenibilitat

Nova aposta per la sostenibilitat. 4 edificis municipals d’Ontinyent s’abastiran d’energia verda amb dues noves instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum col·lectiu, les primeres de titularitat pública. Una s’ubicarà  a la coberta de l’edifici de la UNED, que també dotarà d’energia a la prefectura de Policia Local; la segona estarà a la coberta de la pista de futbet del CEIP Lluis Vives, associada a les oficines principals de l’Ajuntament. Una iniciativa pionera que dona un nou pas en l’aposta del Govern d’Ontinyent per la sostenibilitat.

Un projecte també rendible econòmicament.

Una iniciativa que es suma a l’estratègia de l’Ajuntament per reduir els consums energètics dels edificis municipals i de foment de les energies renovables.

Un projecte que també dona exemple a la ciutadania per fer veure que la legislació permet disposar d’una instal·lació d’autoconsum.

Un consumidor ubicat a menys de 500 metres d’una instal·lació d’autoconsum col·lectiu pot associar-se a la mateixa. Al cas, per exemple del CEIP Lluis Vives està a 478 metres de l’edifici central de l’Ajuntament.

La fórmula de l’autoconsum col·lectiu requereix d’una sèrie de processos tècnics i per portar-ho endavant, la ciutadania pot dirigir-se a empreses instal·ladores, enginyeries i a la Comunitat Energètica Local d’Ontinyent. A més des de l’Oficina d’Economia Verda s’estan realitzant xerrades informatives sobre autoconsum.

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés