Ontinyent adjudica a l’empresa Cadersa amb un estalvi del 17% les obres que culminaran el nou parc inundable de Cantereria

Reprodueix vídeo

Adjudicació parc inundable de Cantereria a Ontinyent

La transformació dels habitatges que es van inundar a la zona de la Cantereria d’Ontinyent durant la DANA de 2019 en un zona verda d’esplai integrada de forma segura en l’entorn del riu Clariano està a punt de culminar. L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat l’última de les actuacions previstes. Aquesta és la creació del parc inundable “Mamàs Belgues”. Finalment serà executada per l’empresa Canalitzacions i Enderrocaments Safor, SL (Cadersa) per un import de 683.921 euros Iva inclòs. Es tracta d’un import que estalvia un 17% i 141.000 euros respecte al pressupost base de licitació. És aquesta l’oferta més avantatjosa de les presentades per empreses de tota Espanya.

Un projecte que ha aconseguit el suport i els Fons de la Generalitat Valenciana, el Govern d’Espanya i la Unió Europea.

I que, a més, serà un punt d’inflexió en la millora de la relació entre la ciutat i el riu Clariano que es planteja dins l’estratègia Riu Viu del Govern d’Ontinyent.

El projecte, a més, dona continuïtat als treballs ja executats a la zona. Adquirir els habitatges, facilitar la reubicació del veïnat i finalment enderrocar les construccions en alt risc d’inundació. En total, s’actuarà en una superfície de 4.333m2. 1.240 seran zones pavimentades i esplanades de terra, altres 1508 m² de talussos, zones enjardinades i no xafables; i també 1585 de prada natural.

El plàning de Cadersa, l’empresa adjudicatària, divideix l’execució de l’obra per en quatre fases tècnicament diferenciades. I aporta, a més, una relació de mitjans i maquinària concreta i extensa.

Els treballs començaran en pocs dies i tenen un termini d’execució de 5 mesos. El nom amb el què ha sigut batejat el parc “Mamàs Belgues”, ret homenatge a les infermeres que atengueren l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant la guerra civil.

Adjudicació parc inundable de Cantereria a Ontinyent

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés