Ontinyent adjudica la II fase de “Camins Escolars Segurs” per fomentar que l’alumnat vaja a peu a l’escola

Reprodueix vídeo

II fase dels Camins Escolars Segurs d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a adjudicar les obres de la II fase del projecte “Camins Escolars Segurs”, per fomentar que l’alumnat vaja a peu a l’escola. Una iniciativa aprovada pel Consell de Medi Ambient a proposta del col·lectiu “Ontinyent en Bici”. Es posa en marxa des de l’Ajuntament per tal de desenvolupar una xarxa d’itineraris segurs als centres educatius.

El pla de treball previst va incloure a la I fase la participació de 6 col·legis de primària. La Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María, amb ajuda de la Generalitat Valenciana. Ara, la II Fase estén el pla als següents col·legis. Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, la Concepció i també Sant Josep, a més del Conservatori Professional de Música.

El projecte adaptarà el camí escolar per a cada centre amb propostes tècniques i actuacions enfocades a reduir la velocitat de circulació, millorar la visibilitat en els encreuaments. També està donar continuïtat i confort als itineraris de persones que es desplacen de manera sostenible, atenen les característiques urbanes de cada entorn escolar o barri.

Les obres d’esta segona fase tindran un cost aproximat de 76.000 euros, comptant-se amb una subvenció de 29.250 euros de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Amb esta actuació se subministrarà i instal·larà elements que inclouen 73 mòduls de tanca metàl·lica d’estructura reforçada. 105 metres de tanques amb posts de fusta,  83 pilones fixes també 36 banquets ancorats. La llista continua amb 16 cadiretes; 21 dispositius d’estacionament de bicicletes; o 10 d’estacionament de patinets; entre d’altres. Els espais segurs seran delimitats amb pintura horitzontal en diferents colors. A més a més es plantaran més de 40 exemplars de diverses plantes com a elements de jardineria.

II fase dels Camins Escolars Segurs d’Ontinyent

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés