Ontinyent afavoreix la inclusió social de 265 persones amb el programa “Itinerari Viu”.

Reprodueix vídeo

Ontinyent afavoreix la inclusió social de 265 persones

L’alcalde d’Ontiyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, lliuraven en el matí del divendres, 30 de juny, a la Sala Gomis d’Ontinyent diplomes dels cursos realitzats al primer semestre de l’any dins del programa municipal “itinerari Viu”, posat en marxa per l’Ajuntament amb suport econòmic del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa, ha acumulat aquest semestre 265 persones participants a una oferta de 15 cursos gratuïts plantejats  per afavorir la inclusió social a través de la millora d’habilitats socials i personals. Jorge Rodríguez es dirigia a tots per animar-los “a seguir formant-se i no perdre mai l’esperança, en un futur cada volta millor”.

El programa s’adreça a persones titulars i beneficiàries de la Renda Valenciana d’Inclusió de manera adaptada als diferents perfils de vulnerabilitat. Moltes d’elles també beneficiàries de l’Ingrés Mínim Vital, així com a persones que es troben en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social. Els i les professionals del programa realitzen seguiment i coordinació de les actuacions establides en l’itinerari d’inclusió social, a més, d’establir un treball en xarxa amb la resta de professionals i recursos que intervinguen en este (serveis socials específics, LABORA, entitats del tercer sector i altres recursos) i amb la persona tècnica de referència de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent.

 La regidora Paula Soler posava de relleu l’interès de l’Ajuntament “per donar estabilitat a programes com “Itinerari Viu”.

Al primer semestre de 2023 s’ha tornant a desenvolupar aquelles formacions que van tenir gran acollida durant el any anterior (curs d’alfabetització digital, curs d’habilitats socials i comunicació assertiva en castellà, curs de neteja i desinfecció d’equips locals, curs de reposador/a i caixer/a de supermercats, curs d’oci saludable a través del pilates, curs de cuina tradicional, curs d’estètica bàsica, curs monitor/a de menjador educatiu, curs d’atenció a persones en situació de dependència) i com a novetat cursos d’atenció al client; de manteniment d’edificis i jardineria i de manteniment de piscines. Complementàriament, s’han fet tallers d’orientació sociolaboral (creació de currículum, portals d’ocupació, o plantejament d’entrevistes de treball, entre altres).

Finalment el director de l’Espai Labora Ontinyent, Josep Lluis Estornell, destacava “l’esforç d’estes persones per formar-se i incorporar-se al mercat laboral”.

A més en el programa coordinat per l’Ajuntament s’ha comptat amb 3 persones tècniques de perfil social i 3 persones tècniques d’integració social. Entre les persones beneficiàries han hagut dones soles amb càrregues familiars o víctimes de violència de gènere. Persones migrants, persones amb addiccions, persones amb diversitat funcional, persones de l’àmbit de salut mental, persones recluses amb mesures judicials o exrecluses. Així Joves menors de 25 anys amb escassa o nul·la formació acadèmica i persones en situació d’atur de llarga durada.

Ontinyent afavoreix la inclusió social de 265 persones

Comarcal.TV

Ontinyent afavoreix la inclusió social de 265 persones

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés