Ontinyent presenta el Pla Estratègic de Turisme que posarà en valor el potencial de la ciutat en el sector

Reprodueix vídeo

Ontinyent com destí turístic

Ontinyent ha presentat aquest dijous al Palau de la Vila el seu Pla Estratègic de Turisme 2023-2025 que servirà per posar en valor les potencialitats d’una ciutat que compta amb 18 Béns d’Interès Cultural, tant material com immaterial i 27 Béns de Rellevància Local, a més de recursos naturals-paisatgístics com les rutes senderistes a les que s’acaba de sumar la del Barranc dels Tarongers. El pla, redactat per l’empresa Amundsen Turismo Inteligente, és resultat de mesos de treball, fet de manera consensuada.

El Pla d’Acció per al període 2023-2025 inclou tres eixos d’actuació: Ontinyent Cultura; Ontinyent Natura i Ontinyent Sabor.

Entre els objectius es troben aconseguir una identitat singular de l’oferta turística; un posicionament diferenciat dels productes turístics; incrementar la demanda i despesa Mitjana dels visitants; tot partint d’un desenvolupament sostenible.

I per a posicionar Ontinyent com un destí turístic el Pla incorpora 36 accions.

Per a concretar trobem tasques com la creació de paquets turístics; d’una ruta guiada pel patrimoni industrial tèxtil; la valorització dels recursos culturals; el redisseny del web turístic; l’elaboració d’un pla de comercialització turístic anual; la creació d’una agenda anual d’esdeveniments o d’un entitat que aglutine als empresaris turístics.

Finalment exemple del treball ben fet en aquest sector ha estat la declaració de la Fira com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic. El director d’Invat-Tur fou l’encarregat de lliurar ahir la placa acreditativa a l’alcalde.

A més una Fira que té lloc fins aquest diumenge i que barreja i aglutina les clàssiques atraccions amb Firauto, Fira-Comerç i OntiFira.

Ontinyent com destí turístic

Comarcal.TV

Ontinyent com destí turístic

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés