Ontinyent elabora un estudi sobre la situació laboral de les dones per a combatre les discriminacions

Reprodueix vídeo

Ontinyent combatra les discriminacions 

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria d’Igualtat, ha elaborat un estudi sobre la situació laboral de les dones que ajudarà a combatre les discriminacions detectades al mateix ja que en 2019 la taxa d’ocupació en dones era del 68,38% per un 79,19% en homes. L’estudi, presentant al Museu del Tèxtil, ha estat coordinat per la sociòloga Emilia Fernández Ruiz.

Efectivament, el món laboral està molt masculinitzat i perfils com els de dones majors de 45 anys, amb dificultats per conciliar o d’altres religions i ètnies troben seriosos problemes per accedir al món del treball.

En l’apartat de conclusions, es determina que els indicadors d’ocupació mostren un impacte relatiu de la pandèmia en el mercat laboral. Les afiliacions s’han mantingut, la desocupació ve descendint, encara que el ritme de la contractació s’ha alentit. Però quan s’analitzen les dades de manera segregada, les bretxes en alguns sectors continua.

Per acabar amb aquesta diferència es fan una sèrie de recomanacions com facilitar la trobada entre dones en la cerca d’ocupació per a la posada en comú de necessitats, fortaleses i recursos; augmentar els recursos de conciliació del municipi; incorporar la perspectiva de gènere a la planificació dels polígons industrials o posar en marxa accions positives per a dones desocupades majors de 45 anys.

Ontinyent combatra les discriminacions 

Comarcal.TV

Ontinyent combatra les discriminacions

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés