Ontinyent contindrà en 24 euros la pujada de la taxa de fem derivada del nou impost estatal i l’augment de l’IPC

Reprodueix vídeo

Revisió d’ordenances municipals a Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent contindrà en 24 euros a l’any, 2 euros al mes, la pujada de la taxa de recollida i transport del fem, derivada del nou impost estatal sobre residus i de la forta pujada de l’IPC. Aquest és l’aspecte més destacat de la revisió d’ordenances municipals per al 2024.

L’increment, per tant, hauria de ser de 51 euros i es passaria dels 44 actuals fins als 95. Però és l’Ajuntament d’Ontinyent qui assumeix part d’aquest diferencial, pujant 24 euros aquesta taxa després d’haver estat congelada durant 12 anys. A més es mantenen les bonificacions a les famílies amb ingressos inferiors al salari mínim interprofessional.

Aquesta és la gran novetat però s’inclouen més canvis.  Altre d’ells és la rebaixa en el límit mínim per a fraccionar el pagament d’impostos amb el Compte Corrent Tributari Local. En 12 mesos sense interessos donat que l’IBI passa a recaptar-se per part de la Diputació de València.

Altre aspecte és la substitució de les bonificacions fiscals a l’IBI i l’IACE per la instal·lació de fotovoltaiques que es convertiran en subvencions que estan ja treballant-se amb Ateval, Coeval i la CEL.

Igualment es modifica ‘Impost de Vehicles de Tracció Mecànica en quant a la renovació de l’exempció de pagament als conductors majors de 70 anys.

En total la proposta de revisió d’ordenances compta amb un total de 20 punts, sent la majoria d’ells detalls tècnics per agilitzar la gestió de diferents aspectes.

Revisió d’ordenances municipals a Ontinyent

Comarcal.TV

Revisió d'ordenances municipals a Ontinyent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés