Ontinyent crida per lluita feminista

Reprodueix vídeo

Ontinyent crida per lluita feminista

Molta unitat va exhibir Ontinyent en el Dia Internacional de la Dona, una jornada molt completa i reivindicativa a la ciutat que s’encetava de matí a la plaça Major amb la lectura del manifest i seguiria de vesprada amb la inauguració de l’exposició “Dones en marxa” i amb la primera manifestació que va congregar a més mig miler de persones.

L’acte de lectura del manifest del 8M fou tota una crida a la unió per fer front als objectius de la lluita feminista. La violència masclista, la bretxa salarial, la persecució en alguns països o l’urbanisme feminista foren algunes de les qüestions a què es feien referència en el document d’aquest 2023 redactat i llegit per membres del Consell de les Dones.

Seguidament alumnat d’ESO de l’IES l’Estació duia a terme una performance per presentar el seu treball “Espais amb nom de dona” per reivindicar l’augment de noms de carrers dedicat a dones, proposant alguns com ara “Les mamàs belgues” o l’esquadra “Valquíries”.

L’acte de matí també va comptar amb l’actuació en directe de “Paloma Grueso Duet” que interpretava temes d’Amaral, Rozalén, Amy Winehouse i Imelda May.

De vesprada, a les 6, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, inauguraren l’exposició “Dones en marxa” que mostra més de mig centenar d’obres pictòriques i escultòriques de gran valor patrimonial, propietat de la corporació provincial. Obres d’artistes com Pinazo, Aurora Valero, Carmen Mateu, Bolinches, Genovés o Carmen Calvo que es podran vore fins al 27 de maig.

Comissariada per Ester Alba, professora i vicerectora de la Universitat de València, la mostra compta amb una primera part dedicada a la representació de la dona que inclou la iconografia tradicional i un segon bloc que reflecteix l’impuls a les dones artistes per mitjà de beques i ajudes de la Diputació de València.

I així amb art també es poden reivindicar el dret de les dones.

 La força de la marea violeta es va evidenciar en la primera manifestació impulsada pel Consell de les Dones amb el recolzament de l’Ajuntament. Una ampla representació de regidors acudia a la convocatòria a la que es sumaven nombroses entitats i col·lectius ciutadans.

La novedosa cita reivindicativa, que va reunir a més de mig miler de persones va partir des de la plaça Santo Domingo. Va donar protagonisme a la visibilització del paper d’una sèrie de dones amb trajectòries brillants en els seus àmbits professionals. Les pancartes, xiulits i lemes feministes no van ser incompatibles amb un ambient festiu i lúdic. On la batucada a càrrec d’alumnat del col·legi la Milagrosa va tenir un paper destacat en obrir el pas dels manifestants. Finalment l’Avinguda Daniel Gil acabarien a la plaça de la Concepció on novament es llegia el manifest d’aquest 2023.

Ontinyent crida per lluita feminista

Comarcal.TV Ontinyent crida per lluita feminista

 

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés