Ontinyent dona la benvinguda a les seues Festes de Moros i Cristians 2023 amb la Publicació

Reprodueix vídeo

Ontinyent dona benvinguda a les seues Festes de Moros i Cristians

Era un dels dies més emotius de tot l’any a Ontinyent i ni les altres temperatures van deixar cap persona a casa. Ontinyentins i ontinyentines, amants de la festa i representants de la mateixa participaven en la Publicació, l’acte que anuncia el tret d’eixida de les Festes de Moros i Cristians a la ciutat.

Des de la Plaça de la Concepció van eixir en desfilada les diferents esquadres i les banderes de les comparses per a recórrer els carrers que els separaven de la Plaça Major on als peus del castell esperava l’alcalde Jorge Rodríguez, qui rebria els festers minuts més tard.

Els portaguions cristians de les 12 comparses anunciaven l’entrada dels càrrecs de 2022. I de la mateixa manera arribaven els càrrecs eixints del bàndol moro. Amb tots ells damunt l’escenari, prompte es produiria l’acte que dona pas als nous protagonistes de la festa.

Son els xiquets i xiquetes, l’esquadra infantil vestida de gala, els encarregats de precedir als primers trons cristians.  Pel bàndol moro, també els infants anunciaven l’entrada a la Plaça de l’Ajuntament, dels primers trons 2023.

 L’esquadra d’honor tancava la desfilada. Al bell mig el president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, Vicent Pla, amb els ambaixadors, banderers i capitans del 2023 acompanyats per les notes de “Tot per la música”, la banda oficial que acompanyarà a la Junta durant totes les festes.

Amb la benvinguda per part de l’alcalde es produïa el relleu de càrrecs; Així, Reis Alborch, capitana cristiana de 2022, passava el testimoni a Miguel Ángel Gandia Conejero, capità cristià 2023; en el bàndol moro, Alberto Climent ha traspassat el càrrec de capità moro 2023 a Vicent Martí, mentre que José Ramón Francés i Juan Cucart, ambaixador i banderer cristià 2022, han sigut rellevats per Vicente Bordera i Nacho Pastor. L’ambaixadora i banderera mora de 2022, Sayo Martínez i  Mª Carmen Beneyto, han cedit el testimoni a Juanan Alcaraz i Iván Mas.

La segona part de l’acte ha sigut la presentació del cartell anunciador, que enguany és obra de Xeles Tortosa Mora i que ha rebut un calorós aplaudiment en ser destapat des del castell. El cartell té com a figures centrals a dos dones i conté elements molt al·lusius a Ontinyent, el Pont Vell o l’església Santa María.

Seguidament cadascuna de les persones que formen part de les 24 comparses amb les que compta la Festa de Moros i Cristians d’Ontinyent i el poble en general, escoltaven les paraules de les autoritats festera i política de la ciutat que en res cridarien la més simbòlica i emblemàtica proclama.

La Publicació posava el fermall d’or amb l’entrega de les claus de la ciutat que quedaven en mans del món fester.

 Després tota la Plaça Major es deixava acaronar per la música amb l’himne de la festa d’Ontinyent, la marxa “Ximo”. Així una vesprada nit que, amb pólvora, donava inici a la festa de Moros i Cristians 2023.

Ontinyent dona benvinguda a les seues Festes de Moros i Cristians

Comarcal.TV

Ontinyent dona benvinguda a les seues Festes de Moros i Cristians

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés