Ontinyent duplicarà la superfície del cementeri municipal per comptar amb espai per a almenys els propers 200 anys

Reprodueix vídeo

Ontinyent duplicarà la superfície del cementeri municipal

L’Ajuntament d’Ontinyent duplicarà la superfície del cementeri municipal als propers anys per tal de comptar amb espai per cobrir la demanda de nínxols i columbaris almenys durant els propers 200 anys. El consistori, entre 2022 i 2023 havia adquirit dues parcel·les adjacents de 17.000 i 13.300 m2 per a un total de més de 30.000 m2. Justament al costat del cementeri. Un equivalent a 4 voltes la superfície de l’estadi El Clariano. Ara s’ha adjudicat la redacció del projecte bàsic global i del projecte d’execució de la 1a fase de l’ampliació.

Les actuals instal·lacions tenen 25.000 m2 i amb aquesta nova obra es podrà comptar amb un cementeri de més de 50.000 m2. L’empresa adjudicatària del projecte d’ampliació, per import de 37.000 euros és Virtarch Studio, SLP, especialitzada en intervencions al patrimoni arquitectònic, rehabilitació residencial, arquitectura educativa i projectes tecnològics.

Altra de les actuacions previstes pel govern municipal consisteix en la construcció imminent de 100 columbaris al pati principal de les instal·lacions actuals del “Camp Sant”. Una intervenció que donarà resposta a l’augment de la demanda derivada per l’increment de les incineracions. I, a més, cal apuntar que l’Ajuntament està treballant en la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Per tal de fer possible la instal·lació del nou crematori que projecta incorporar al seu tanatori l’empresa ontinyentina Funeraria Gramage, SL, al polígon Casa Balones. Els últims tràmits executats han estat l’aprovació dels informes ambientals i territorial estratègics necessaris per tal de procedir a la modificació del PGOU.

Comarcal.TV

Ontinyent duplicarà la superfície del cementeri municipal

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés