Ontinyent impulsa la “Dansa Macabra”

Reprodueix vídeo

Ontinyent impulsa la “Dansa Macabra”

La Setmana Santa d’Ontinyent comptarà enguany amb la novetat de l’estrena de la “Dansa Macabra”, una nova cita cultural impulsada per les regidories de Cultura i Turisme amb l’organització i participació de diverses associacions culturals, que es representarà en la vesprada de cada Dimecres Sant.

A més un esdeveniment cultural de primer ordre que complementarà les activitats i processons que organitza la Junta de Germandats i Confraries i que naix com un projecte coral i de suma d’esforços.

La font d’inspiració va ser la contemplació durant la pandèmia d’un quadre del segle XV. La “Dansa de la Mort” de Bernt Notke, llenç de 7 metres d’art sacre ubicat a l’església de Sant Nicolás de Tallín, en Estònia.

A més la peça, composada expressament per aquest esdeveniment per Quique Orquín està dins dels paràmetres de la música medieval.

Finalment en la representació apareixeran 56 persones: 2 actors de Patomima Teatre; 4 persones de la Confraria “la Soledat”. 16 ballarins amb 8 personatges existents a principis del segle XVII vinculats a Ontinyent i altres 8 que representen la mort. 20 músics de la Societat Unió Artística Musical, 15 coristes de Nou Orfeó, 5 veus soprano, 6 baixos i 4 tenors. “Dansa Macabra” s’estrenarà el proper 5 d’abril a les 20 hores partint des de la plaça de la Concepció fins la plaça Major.

Ontinyent impulsa la “Dansa Macabra”

Comarcal.TV

Ontinyent impulsa la “Dansa Macabra”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés