Ontinyent inicia els preparatius per a la inauguració del parc “Les mamàs belgues” a la Cantereria

Reprodueix vídeo

Ontinyent prepara la inauguració del parc Mamàs Belgues

Ontinyent està iniciant els preparatius per a la inauguració del  nou parc “Les mamàs belgues”. Projecte que tanmateix culmina la transformació d’una zona de vivendes en risc d’inundació. Ho farà amb una nova zona de bosc i també d’usos recreatius compatibles amb la inundabilitat en cas de crescuda del riu Clariano. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta de la Diputació, Natàlia Enguix i també el regidor de Memòria Democràtica, Àlex Borrell, s’han reunit amb el director del documental “Les mamàs belgues”, Sven Tuytens. Trobada que ha servit per a preparar la inauguració del parc que durà el nom de l’històric grup d’infermeres.

Cal recordar que Tuytens va dirigir el documental produït per la Diputació i impulsat per l’Ajuntament que des de 2014 s’ha projectat en diversos països. Es va projectar a diversos festivals internacionals de cine. En ell es mostra el treball com a infermeres a l’Hospital d’Ontinyent d’un grup de dones procedents de Bèlgica. Infermeres que, a més, van atendre soldats republicans durant la Guerra Civil.

La denominació del parc inundable com a parc de Les Mamàs Belgues va ser aprovada el passat mes d’abril de 2023 pel ple de l’Ajuntament d’Ontinyent. En aquesta sessió es deixava constància que aquest nom va ser ahora el més votat al marc del projecte “Espais amb nom de dona” de l’alumnat de 3er d’ESO de l’IES l’Estació. Iniciativa on es proposava posar noms de dona a diversos espais de la ciutat.

Ontinyent prepara la inauguració del parc Mamàs Belgues

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés