Ontinyent licita el projecte per a la demolició del primer grup de vivendes de la Cantereria

Reprodueix vídeo

Ontinyent licita el projecte per a la demolició del primer grup de vivendes de la Cantereria.

En aquest sentit, el projecte de regeneració del barri de la Cantereria avança a bon ritme. Després de la licitació per a l’estabilització del talús, ara es liciten les obres de demolició del primer grup de vivendes del barri.

Per a arribar a aquesta licitació l’Ajuntament ha fet un treball molt intens perquè el veïnat dispose d’una solució habitacional.

Aquesta obra és un dels projectes més importants que van a executar-se a curt termini  i transformarà una part important d’Ontinyent.

Així mateix, la present fase del projecte es dividirà en dues parts. Per una banda,  la licitació pública per un import de 300.694,20 euros (iva inclòs), correspon al grup de vivendes de la zona “A”. La qual compren els edificis de les parcel·les situades en zona de risc per inundacions. Es tracta d’edificacions que l’Ajuntament d’Ontinyent ha adquirit per desenvolupar el projecte del nou parc fluvial de la Cantereria, una actuació que s’articula com a solució per a aquest entorn i que va sorgir després de l’emergència climàtica de la DANA en setembre de 2019 i la borrasca Gloria en gener de 2020.

Execució projecte

Per a la demolició dels habitatges de la primera fase, les empreses interessades poden presentar les ofertes fins a la mitjanit del proper 4 d’agost. Una vegada finalitze el procés i s’adjudiquen les obres de demolició, aquestes tindran una durada estimada de 4 mesos.

A més a més, aquesta actuació compren una superfície construïda aproximada de 2.477m2. L’ordre de demolició previst serà l’invers al de construcció, baixant planta a planta: s’ha de començar amb la retirada dels equips industrials, elements classificatoris segons la materialitat per a la gestió de residus i el desmuntatge de la coberta, s’ha d’acabar amb l’últim paviment o fonament.

Cal recordar que el projecte de la Cantereria tindrà un cost global de 4 milions d’euros cofinançada al 50% per la conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament, comptant el consistori amb una aportació europea de 600.000 euros dels FONDOS FEDER per fer front a la seua part.

Comarcal.TV

Barri Cantereria d'Ontinyent
Barri de la Cantereria d’Ontinyent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés