Ontinyent Medieval ompli el centre històric d’espectacles, música i artesania

Reprodueix vídeo

Ontinyent Medieval ompli el centre històric

El centre històric d’Ontinyent ha tornat a omplir-se d’espectacles, música i artesania amb “Ontinyent Medieval”, el mercat medieval celebrat aquest cap de setmana sota l’organització de l’Ajuntament i junt al “Mig Any” fester. Una edició que ha comptat amb prop de 100 llocs de venda artesanals i 40 espectacles fixes i itinerants i que s’encetava divendres de vesprada amb la cercavila inaugural presidida per l’alcalde, Jorge Rodríguez; el president de la Societat de Festeres, Vicent Pla i el pregoner d’enguany José Donat.

Un grup de música tradicional i el ballet Masters participaven en aquesta cercavila que va recorre el mercat fins arribar al Museu Fester, on tenia lloc el tradicional pregó plantejat per José Donat com a mercader que és; un recorregut per vivències personals relacionades amb el mercat i la festa des de l’any 1995 fins al dia de hui i on també va introduir referències històriques a l’evolució de la tradició del gremi de carnissers.

Un cap de setmana replet de públic atret per la gran ambientació, el gran ventall d’activitats i atractius muntats per a totes les edats. A més moltes de les cites han comptat amb la participació dels diferents grups locals culturals i de música tradicional com el grup de xirimiters i tabaleters El Regall. El grup de música antiga Menestril; els Gegants i Cabets amb una matinal al Palau o el Club de Tir amb Arc.

La Plaça Major fins la Plaça de Baix, així com el Palau de la Vila i diversos carrers del barri foren un formiguer de gent. Als llocs de venda es va poder trobar productes artesans com formatges; embotits i els més tradicionals de bunyols i xurros procedents de tota Espanya. Així com tallers d’ofici, racó infantil  amb jocs i atraccions, un soc àrab, campaments musulmà i cristià o exposicions d’armes. A tot açò es sumaren els espectacles fixes i itinerants amb cercaviles musicals o combats.

Finalment un cap de setmana on el visitant s’ha submergit en l’època medieval.

Ontinyent Medieval ompli el centre històric

Comarcal.TV

Ontinyent Medieval ompli el centre històric

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés