Ontinyent mostra l’essència del folklore valencià en un multitudinari acte central de les trobades “d’Arrel” de la Diputació

Reprodueix vídeo

Ontinyent Trobades d’Arrel Diputació

Ontinyent reunia dissabte passat una extensa mostra de l’essència de la música, balls, folklore i festes valencianes.  Ja que va viure l’acte central de les trobades “d’Arrel” de la Diputació de València. I diguem extensa perquè van participar ni més ni menys que 500 persones de 23 entitats i associacions culturals valencianes.

L’activitat va estar a més inclosa a les celebracions del 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia. Impulsat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica així que en aquest d’Arrel d’Arrels trobem tres administracions implicades: Diputació, Ajuntament i Generalitat.

Una gran cercavila amb eixida des de la plaça de la Concepció va anar arreplegant als músics i associacions que simultàniament estaven actuant a la plaça Major i Coronació on finalment es reunien tots els grups de música antiga, grups de danses, Gegants i Cabets, Colles de Dolçaina i Tabal, Societats Musicals o Moros i Cristians. I participació local també va haver molta, és el cas del Grup de Danses Ontinyent o la colla El Regall acompanyant als Gegants i Cabets.

En definitiva aquesta fou una cita importantíssima per posar en valor la cultura i tradicions valencianes que a Ontinyent, a més, va suposar la cloenda de la programació de Cultura de Barri.

Comarcal.TV

Ontinyent Trobades d'Arrel
Ontinyent Trobades d’Arrel Diputació

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés