Ontinyent presenta el projecte de parc inundable de Cantereria

Reprodueix vídeo

Ontinyent presenta el projecte de parc inundable de Cantereria

Una solució global per a adaptar la ciutat a la realitat climàtica. Així es presenta el projecte del parc inundable de Cantereria que convertirà a Ontinyent en tot un referent europeu en la reducció de l’impacte ambiental a les ciutats. El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca ha visitat aquest barri on estan desenvolupant-se actuacions urbanes per a revertir els danys ocasionats pels temporals de 2019 i 2020.

L’actuació suposa l’adquisició i demolició dels habitatges amb alt risc d’inundació, reallotjament de famílies i la creació d’una zona verda.

En aquest sentit el conseller ha anunciat la pròxima signatura d’un conveni entre ambdues administracions que suposarà una inversió de 800.000 euros que e sumen als 1,200.000 euros ja invertits per la Generalitat.

L’actuació combina l’eliminació de risc residencial derivat de la inundabilitat del lloc.

A més es plantaran una quarantena d’arbres autòctons per tal de fixar correctament tots els caps dels talussos. Finalment es construirà un mur de contenció d’escullera.

A més a més es recuperarà l’espai cap al riu. Una intervenció de dos nivells d’actuació amb una primera cota inferior de pradera natural amb vegetació de bosc de ribera.

Prèviament a la visita i presentació del projecte, el vicepresident ha mantingut una reunió de treball on s’ha parlat del Pla Conviure en el qual la vicepresidència destina 1,7 milions d’euros a la reforma i ampliació del museu tèxtil fase II i centre de formació, uns altres tres milions a la regeneració del barri de la Vila, els ARRU de la Vila i Raval, l’ARRUR de Poble Nou, millores en habitatges públics, l’oficina Xaloc d’habitatge, entre altres accions. Tot això amb una previsió total d’inversió de 7,5 milions d’euros en aquest municipi.

Comarcal.TV

Ontinyent presenta el projecte de parc inundable de Cantereria

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés