Ontinyent protegeix el riu Clariano dels residus sòlids urbans amb sobreeixidors intel·ligents

Reprodueix vídeo

Ontinyent protegeix el riu Clariano dels residus sòlids urbans 

Residus sòlids urbans com a tovalloletes, plàstics o elements higiènics no biodegradables deixaran de ser un problema per al riu Clariano gràcies a les obres del nou col·lector general d’Ontinyent, Es tracta d’una actuació per la qual s’instal·laran fins a 5 sobreeixidors intel·ligents al costat d’equips de desbastaments automàtics, que asseguraran la correcta evacuació dels excedents d’aigües pluvials a la ciutat, repartits al llarg dels més de 2 km lineals de mur d’escullera que s’han creat. El conjunt de l’actuació ha suposat una inversió de 4’7 milions d’euros finançada per DV i EPSAR.

Experts de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer han visitat a Ontinyent les obres del traçat del nou col·lector que concita. A més la intervenció de l’Ajuntament, l’Entitat Pública de Sanejament, EPSAR, la  Diputació de València i l’empresa EGEVASA, que executa els treballs.

 La solució plantejada consisteix en la instal·lació en aquests sobreeixidors d’equips de desbastament automàtic autopropulsats, que filtren l’aigua de manera automàtica usant la força generada per la pròpia aigua que s’alleuja. L’equip va proveït d’una turbina que acciona un carrusel de raspall que s’encarrega de netejar la superfície del tambor del tamís. Es projecten un total de cinc sobreeixidors en tot el recorregut. Al costat de la depuradora, el Camí Vell i els ponts de Santa Maria, Plaça de Baix i Sant Francesc. Les obres també inclouen la construcció d’un desarenador al costat del sobreeixidor número 5.

Aquestes obres formen part d’un pla integral d’inversions que s’han realitzat a Ontinyent per un total de 15.4 milions d’euros. Diversos projectes com les obres d’emergència, arran de l’última DANA, per a restablir la connexió del col·lector amb l’EDAR que van suposar una inversió d’1.2 milions; a més de la tercera fase de l’obra que permet resoldre la connexió de les aigües d’Agullent amb l’EDAR per un valor superior als 700.000 euros; la intervenció en la zona de la Canterería; la intervenció del Pont Vell i de la muralla Nord. Totes aquestes obres contribueixen a la recuperació patrimonial del municipi i lluita contra el canvi climàtic a l’entorn del riu Clariano.

Ontinyent protegeix el riu Clariano dels residus sòlids urbans 

Comarcal.TV

Ontinyent protegeix el riu Clariano dels residus sòlids urbans 

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés