En el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, Ontinyent recorda 9 persones represaliades gràcies al projecte “Stolpersteine”

Reprodueix vídeo

és Ontinyent recorda 9 persones represaliades

Vicente Sais Micó, Rafael Torró Garrigós, Eusebio Pimentel, Gonzalo Ureña Donat, Vicente Gandía Reig, Francisco Santamaría Tortosa, Rafael Donat Vidal, José María Martí Belda i Madrich Berliner Luftig. Són els noms de les 9 víctimes ontinyentines del nazisme que no seran oblidades gràcies a la posada en marxa del projecte “Stolpersteine”. Una iniciativa consistent en la col·locació de pedres amb plaques commemoratives als llocs on van viure les persones represaliades. Un projecte ideat per l’artista alemany Gunter Denmig, que ha servit per crear el memorial obert més gran del món.

L’acció, impulsada per l’Ajuntament a través de l’àrea de Memòria Democràtica que coordina Sayo Gandia. Duia a terme el divendres 27 de gener coincidint amb el designat per l’ONU com a Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. En presencia de la corporació municipal i amb la companyia en de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, i el diputat de cultura a la Diputació de València Xavier Rius.

Xavier Rius avançava que la Diputació de València va a impulsar la primera exposició de material recuperat a les foses comunes de persones represaliades a Paterna.

A més tots tres intervenien en un torn de parlaments al col·legi La Concepció, punt on es col·locava l’última de les pedres. Després d’un recorregut on l’alumnat del col·legi llegia textos en alemany i valencià recordant a cada víctima.

Ontinyent recorda 9 persones represaliades

Comarcal.TV

Ontinyent recorda 9 persones represaliades

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés