Ontinyent reforça la seua aposta pel transport públic gratuït i ja prepara dues licitacions per valor d’1 milió d’euros per a adquirir dos nous autobusos i renovar les parades

Reprodueix vídeo

Ontinyent reforça la seua aposta pel transport públic gratuït

Quatre anys després de la posada en marxa del servici de transport col·lectiu gratuït en la capital de la Vall d’Albaida el passat gener de 2020, hui el model està totalment desenvolupat i ara l’equip de govern d’Ontinyent desitja enfortir la seua aposta pel transport públic gratuït durant l’exercici 2024, que acaba de començar.

Els tècnics municipals estan treballant en el plec de condicions per a tirar avant dues licitacions essencials per a reforçar el servici. Una es centra en un contracte per a adquirir dos autobusos urbans nous i l’altre projecte permetrà la renovació de parades i marquesines.

Fins al 2023 el servici es prestava amb tres autobusos i el consistori va adquirir un quart l’any passat. Dos dels vehicles s’utilitzen diàriament, amb un altre en la reserva per a possibles reparacions o de suport si s’amplia el servici de manera puntual. Es tracta de microbusos de baixes emissions adquirits en 2021, amb capacitat per a 35 persones i adaptats per a persones majors o amb mobilitat reduïda. El quart autobús és més antic i des de l’Ajuntament confirmen que «només s’utilitza molt puntualment». Segons fonts municipals la licitació es publicarà en la primera meitat de 2024 i estarà a càrrec del pressupost de 2025. El cost estimat serà d’entre 500.000 i 600.000 euros i s’espera comptar amb el suport de la Diputació de València.

Un altre dels plecs en els quals s’està treballant és el de la licitació del canvi de marquesines, digitalització de les mateixes i ampliació de les parades.

Els tècnics estimen que aquesta eixirà al gener per un import màxim estimat de 450.000 euros, presumiblement també subvencionats per l’ens provincial.

La previsió passa per actuar en totes les marquesines (onze en total) i es crearà almenys una parada en el polígon, on s’ampliarà el servici quan es compte amb els nous busos. Les marquesines estaran informatitzades i avisaran del temps restant per al pas del bus, la millora anirà aparellada a actuacions de reurbanització.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha fonamentat la seua aposta pel transport col·lectiu gratuït en l’augment d’usuaris, especialment de dones, gent gran i menors. Així, des del consistori confirmen que «abans de la gratuïtat, es registrava una mitjana 30.000 usos del bus pagant tiquet. Malgrat la pandèmia eixa xifra pràcticament es va triplicar; es va passar en 2021 a més de 120.000 usos, més de 170.000 en 2022 i en 2023 s’han registrat quasi 180.000. Les xifres avalen, per tant, que s’han multiplicat per sis els usos a l’ésser un servici gratuït».

Ontinyent reforça la seua aposta pel transport públic gratuït

Comarcal.TV

Ontinyent reforça la seua aposta pel transport públic gratuït

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés