Ontinyent trau a concurs per quasi un milió d’euros el parc inundable de Cantereria

Reprodueix vídeo

Ontinyent trau a concurs les obres del parc inundable

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs per un import de 965.000 euros les obres del futur parc inundable previst al marge esquerre del riu Clariano. Una de les principals actuacions iniciades la passada legislatura amb finançament dels fons europeus Feder i el suport de la Generalitat.

El projecte naix arran de la catastròfica DANA del 2019, que va ocasionar el desbordament del Clariano amb la inundació del carrer Cantereria. 40 veïns van haver de ser rescatats i hi va haver 150 evacuats. L’objectiu de la intervenció passa perquè el riu deixe de separar el municipi per convertir-se en un «punt d’unió». Mitjançant així la reversió a un estat original més naturalitzat d’una àrea tradicionalment urbana on s’han enderrocat els antics edificis d’habitatges i equipaments a zona inundable.

D’aquesta manera, periòdicament es permetrà una inundació blanda en un enclavament recuperat com a espai fluvial. Amb la implantació d’un bosc de ribera i el desenvolupament d’usos recreatius compatibles.

La memòria de l’actuació, que s’executarà en un termini de 5 mesos, posa el focus en la importància de millorar la relació entre la ciutat i el riu.

Amb aquesta finalitat, es plantaran arbres autòctons resistents a les inundacions i una pradera natural, amb una urbanització mínima: els paviments a col·locar seran permeables a base de terra morterència i terra vegetal i s’instal·laran escassos elements d’equipament urbà. A la trobada entre la zona de pradera i l’edifici de l’Escorxador es proposa una menuda plaça amb paviment dur com a espai de recepció de la nova passarel·la projectada sobre el riu en aquest tram.

Així a l’extrem oest de la intervenció es contempla un parc urbà connectat amb la part de Cantereria menys susceptible de patir inundacions.

També s’ha de construir una escalinata integrada en un dels talussos per facilitar la comunicació entre els diferents nivells, perseguint «la màxima accessibilitat possible».

Ontinyent trau a concurs les obres del parc inundable

Comarcal.TV

Ontinyent trau a concurs les obres del parc inundable

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés