Otos celebra la festa del seu patró el Santíssim Crist de la Fe amb una multitudinària processó i el trasllat de la imatge a la seua capella

Reprodueix vídeo

Otos celebra el dia del seu patró

El diumenge 6 d’agost és el dia gran de les festes d’Otos on tot el veïnat ix al carrer per professar la devoció que sent al seu patró el Santíssim Crist de la Fe. A les vuit i mitja de la vesprada el poble s’engalana per unir tradició i fervor en la processó que acaba amb l’emotiva pujà.

Un patró que eixia del temple dut a coll per vuit portadors que deixarien la imatge en aquesta anda arrossegada que visitaria cada carrer i cada racó del poble.

La imatge, bellament decorada amb flors roges i amb els fanals encesos és obra de Francisco Teruel i fou esculpida en València l’any 1939. Molts són els veïns que l’acompanyen amb els seus ciris que poc a poc il·luminen la nit fosca. La creu parroquial enceta aquesta cita solemne que tanca el clergue. Els membres de la corporació municipal i amb els músics de la Raboseta d’Otos interpretant les peces més adients.

Al Crist de la Fe se li atribueixen molts miracles. Destacant el que va impedir que arribara al poble l’exèrcit francès després de la “batalla del Raboser”, el 27 d’abril de 1812. Altre també famós va tenir lloc cap 1885, l’any del còlera, quan el campaner estava voltejant la campana gran al moment que la processó passava per davant. Aleshores, va ser enganxat per la corda de la campana i va anar a parar volant a les portes d’un veí. Mentre estava per l’aire va cantar la tornada dels goigs i no va patir cap mal físic. Durant el segle XVIII, l’ascendent burgesia local, per diferenciar-se del poble pla, va fomentar una gran devoció a aquest Crist. I per la seua voluntat va passar a ser patró principal l’any 1816.

I aquesta fe de segur que ha sigut acollida per famílies nouvingudes al poble i també per a elles s’ha preparat aquesta infografia realitzada pel cronista on s’explica com són les festes patronals.

Seguint amb la processó i una vegada finalitzat el seu recorregut, la imatge faria parada a les portes de l’església per ser testimoni d’una ofrena de focs.

Dins del temple molts són els feligresos que esperen al patró. Els portadors solten la imatge de l’anda per traslladar-la a sa casa, a la Capella de la Comunió. Ací els fidels canten els seus goigs que van ser escrits pel mestre Andrés Codoñer i aprovats el 23 de febrer de 1893.

Seguidament tot el poble torna al carrer i alça les mirades al cel per contemplar el gran castell de focs d’artifici disparat per la pirotècnia Aitana. Posant així el colofó a una de les jornades més emotives de les festes patronals. El dilluns 7 d’agost, Otos celebrava la festa als Sants de la Pedra i el dia 8 la Immaculada Concepció és la protagonista.

Otos celebra el dia del seu patró

Comarcal.TV

Otos celebra el dia del seu patró

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés