Otos recupera població després de dècades de retrocés

Reprodueix vídeo

Otos frena el despoblament

El municipi d’Otos està experimentant una fita històrica i inesperada, ja que ha aconseguit invertir la tendència negativa i recuperar empadronats després de dècades de pèrdues continuades.

L’any 2020 va assolir la taxa més baixa de residents amb només 422 persones i en 2021 va invertir l’evolució sumant-ne 6 més, segons les xifres de padró publicades per l’INE. Novament, l’any 2022 es va mantenir en 428 habitants i l’1 de gener de 2023 hi havia empadronades un total de 436 persones. És a dir, la localitat en l’últim any ha guanyat 8 habitants. Tot i no ser una quantitat destacada, sí que és molt important perquè reflecteix el canvi cap a una tendència positiva. L’Ajuntament espera que aquesta tendència es mantega i ajude  a frenar el despoblament.

L’increment s’ha degut a l’arribada d’almenys tres famílies amb xiquets, famílies que han decidit abandonar el bullici de la ciutat i apostar per la tranquil·litat d’aquesta localitat coneguda pels seus rellotges de dol. La disponibilitat de serveis bàsics, el contacte amb la natura , el sentiment col·lectiu i el projecte del col·legi rural també han sigut factors decisius.

Otos frena el despoblament

Comarcal.TV

Otos frena el despoblament

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés