Com cada 1 de gener Canals plantà el primer pi de la foguera de Sant Antoni

Reprodueix vídeo

 Plantà del primer pi 

La localitat de Canals ha complit amb la tradició de la plantà del primer pi, el tronc principal de la foguera de Sant Antoni durant el dia d’Any Nou per la vesprada. Canals dona així la benvinguda al 2023 amb aquest ritual sempre emotiu i molt participatiu on s’hissa i es col·loca en posició vertical l’eix al voltant s’articularà la pira més gran del món.

Per al procediment s’utilitzen cordes que es cenyeixen al tronc i es pugen fins als balcons que rodegen la plaça Major.  La música de dolçaina i tabal anuncia l’arribada de la colla festera amb el seu brusó i mocador al coll. I és que els festers de Sant Antoni 2023 ajuden en aquest acte als muntadors de la foguera a col·locar el pi central dirigits pels germans i mestres foguerers Javi i Toni Sanchis Belda. Enguany, també una grua ha assegurat el pi per evitar accidents i a més s’ha acordonat la zona de treball

Així poc a poc aquest pi amb ajuda de moltes mans, de les cordes i de la grua va aproximant-se a l’orifici de la plaça. Tots, amb moviments organitzats i compassats, fan força cap amunt busquen la seua verticalitat, el que s’aconsegueix en poc de temps.  Troncs més menuts es col·loquen rodejant el tronc per assentar les bases de la forma cònica que ha de tenir la foguera. Finalment una planta que marca ja el compte enrere dels festejos.

A més els primers vitols omplin d’aroma a festa aquest tradicional acte d’Any Nou que dona inici als treballs de muntatge del monument que s’allargaran durant dos setmanes i on la plaça Major de Canals llueix repleta de llenya degudament apilada i arreglada.

Plantà del primer pi

Comarcal.TV

Plantà del primer pi

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés