Playamonte en Navarrès es converteix en la primera platja d’interior amb bandera blava

Reprodueix vídeo

Playamonte primera platja d’interior amb bandera blava

Per primera vegada una platja d’interior de la Comunitat Valenciana ha aconseguit una Bandera Blava. Es tracta de Playamonte, el paratge natural de Navarrès que fou recuperat fa uns anys per al bany i que s’ha convertit en un atractiu destí turístic per a nombrosos veïns i visitants durant l’estiu. Bandera Blava és sinònim de platges de qualitat, compromeses amb el medi ambient i l’excel·lència turística.

Efectivament, des de fa anys, l’enclavament ha sigut objecte d’una ambiciosa transformació integral amb un important paquet d’inversions desplegades pel consistori i la Diputació de València. El primer objectiu fou recuperar la qualitat de l’aigua, condició imprescindible per convertir Playamonte en destí turístic d’interior de primer nivell. Per tal motiu es van aplicar tractament i es renovaren les canalitzacions i el clavegueram de la urbanització de xalets que rodeja el paratge. L’any passat també es va construir una depuradora mamb sitema de filtre verd per a tractar l’aigua del llac.

També s’ha actuat a l’entorn que va arribar a plegar-se d’espècies invasores, s’adequaren espais d’esbarjo per als menuts i l’espai es va condicionar per fer-ho accessible a persones amb diversitat funcional. El paratge es complementa amb restaurant i  allotjament rural i ja estan previstes més actuacions.

El paratge compta amb un aforament limitat de 600 persones per dia i els visitants han d’abonar una tarifa simbòlica per aparcar els vehicles en la zona habilitada. A més la temporada de bany s’estén de l’1 de juliol al 31 d’agost.

I així fruit de l’esforç s’ha recuperat aquest paratge i Playamonte ja és la primera platja d’interior amb bandera blava.

Comarcal.TV

Playamonte primera platja d’interior amb bandera blava

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés