Porc senglars arranquen la meitat de plantons de bresquilles en un camp de Salem provocant pèrdues de 4.000 euros per hectàrea

Reprodueix vídeo

Destrosses de senglars als camps de Salem

Els porcs seglars han destruït un camp de bresquilles, recent plantades, en un camp de Salem. Han arrancat més de la meitat de la plantació causant pèrdues per valor de 4.000 euros per hectàrea degut als drets de royalties ja que es tracta una varietat protegida. A més els senglars han fet nombrosos forats en el terreny i en les gomes de goteig.

Ara a Eduardo no li ha quedat més que protegir encara més la seua plantació.

Aquest episodi és un clar reflex d’un problema més ampli que afecta a tota la regió: la creixent superpoblació de fauna salvatge, particularment senglars. Uns animals que generen problemes no només agraris, també ambientals i socials. Des d’AVA-ASAJA, es demana a totes les administracions que posen en marxa mesures contundents per acabar amb aquest excés i compensar els danys que pateixen els afectats.

L’Ajuntament de Xàtiva, per exemple, ha encarregat un estudi per a mesurar la plaga i ha anunciat l’aplicació de tècniques de control.

Destrosses de senglars als camps de Salem

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés