Les danses de cabudes i cabuts, el correfocs i la cremà de la foguera centren els actes del dissabte al porrat de la Font d’en Carròs

Reprodueix vídeo

Porrat de Sant Antoni de la Font d’en Carròs

Dos anys després el Porrat de Sant Antoni de la Font d’en Carròs ha tornat amb normalitat al poble. Durant tres dies, del divendres 27 al diumenge 29 de gener “El Porrat de les Cabudes i Cabuts”, lema d’aquest 2023 ha ofert una programació farcida d’activitats pensada per a gent de totes les edats i gustos i el poble ha recuperat el bullici d’altres èpoques amb veïns i visitants omplint les diferents àrees com són el Mercat Medieval, la Fira de Comerç Local, la Fira Gastronòmica o la Fira d’Atraccions. El dissabte l’atenció l’acapararien les danses amb els Cabuts i ja de nit el correfocs que culminaria amb la cremà de la foguera.

Aquest Porrat té el seu origen en el segle XVI en el barri que hui es coneix com el de l’ermita de Sant Antoni. Aquesta tradició segueix celebrant-se a dia de hui amb gran arrelament.

Com diem aquest és el porrat de les cabudes i cabuts per donar valor a la relació entre elements culturals que destaquen a la celebració i les arrels del poble i aquets personatges, els cabuts fonters, Carroccio da Costa, Ramoneta de Vilaragut, Remediets i Antonino protagonitzaren les danses amb els que el grup Trapig de Beniarjó amenitzà la vesprada del dissabte.

Tot un goig és poder passejar pel porrat, pel seu gran mercat de productes tradicionals i artesanals on podem adquirir productes únics i assaborir delícies gastronòmiques com aquests bunyols de carabassa elaborats per unes veïnes molt solidàries que així recapten fons per a Càritas d’on depenen més de 40 famílies del poble.

Un gran mercat on també se’ns mostra oficis antics com aquest de talla àrab.

Ja a última hora de la vesprada arribaria el plat fort, l’encesa de la foguera muntada a la mateixa plaça de Sant Antoni.

Efectivament la colla del poble Dimonis Inga Va seria l’encarregat de botar-li foc a la pira amb un correfoc previ.

La pluja del diumenge va obligar a suspendre el mercat, la fira però sí es van poder celebrar actes com la trobada de boixeteres, el dinar de putxero i per descomptat la benedicció d’animals i la missa en honor a Sant Antoni.

Porrat de Sant Antoni de la Font d’en Carròs

Comarcal.TV

Porrat de Sant Antoni de la Font d’en Carròs

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés