Oliva celebra unes Calderes de Sant Antoni de rècord al repartir 4500 racions

Reprodueix vídeo

Porrat d’Oliva 2023

Centenars de veïns i visitants s’aproparen el passat cap de setmana a Oliva per gaudir del Porrat de Sant Antoni. El dissabte al carrer de Sant Vicent es va respirar un ambient de germanor i alegria en la celebració de les seues tradicionals Calderes de Sant Antoni, que no va deixar ningú indiferent. Enguany s’ha registrat un rècord històric al cuinar-se un total de 32 calderes d’arròs caldós amb fesols i naps amb les que es van poder repartir, enguany com a novetat en tres punts distints, 4500 racions entre totes les persones assistents, de les que 1500 menjaren al mateix carrer de Sant Vicent i voltants.

Efectivament les calderes tenen l’origen en el dinar popular que va instaurar el capellà de Sant Roc als anys 40, davant la misèria de la postguerra, per tal que els més pobres pogueren sobrepassar millor el fred de l’hivern. Aquest dinar solidari es va mantenir durant vint anys i posteriorment els festers de Sant Vicent van recuperar la tradició.

Els festers i festeres de Sant Vicent, organitzadors d’aquesta jornada juntament amb la regidoria de festes. A més a més diverses associacions d’Oliva instal·len carpes a la plaça de Ganguis on ofereixen beguda i menjar tradicional per a tot el públic.

Finalment aquesta festa popular conjuga cultura, gastronomia, tradició i turisme. La intenció dels responsables municipals passa per gestionar la declaració de les “Calderes de Sant Antoni” com Festa d’Interès Turístic.

A més de les Calderes, el Porrat d’Oliva arribava amb un gran ventall d’activitats com la gran Fira Modernista que va comptar amb figurants vestits d’època, mercat d’oficis, ceràmica, ludoteca, tallers, visites guiades o concerts.

Finalment el diumenge la festivitat conclouria amb la missa i benedicció dels animals a l’ermita de Sant Antoni.

Porrat d’Oliva 2023

Comarcal.TV

Porrat d’Oliva 2023

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés