Ontinyent aprova el Pla Estratègic de Turisme 2022-2025 per potenciar el sector a la ciutat

Reprodueix vídeo

Potenciació del turisme a Ontinyent

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava en la seua última sessió el Pla Estratègic de Turisme 2022-205. El document, redactat per una empresa especialitzada, busca potenciar el caràcter de destinació turística intel·ligent i aprofitar els recursos des de criteris sostenibles i de qualitat.

De l’apartat d’anàlisi s’extrau que Ontinyent compta amb dos recursos turístics més aprofitats com la gastronomia i les festes.

Quant a oferta de restauració, el Pla situa la cassola al forn, els embotits, la coca de Fira, l’oli o el vi .

També es qualifiquen de “abundants” els recursos naturals-paisatgístics, caracteritzats per l’existència de rutes senderistes.

En la categoria de recursos històric-monumentals, s’identifiquen un total de 16 Béns d’Interés  Cultural i 27 Béns de Rellevància Local. Entre els elements amb valor històric es troben les esglésies, convents, ermites, el barri medieval de la Vila, la plaça Major, el Palau de la Vila, el Pont  Vell, els refugis antiaeris i l’art rupestre.

Finalment del registre de Turisme Comunitat Valenciana 2021, a Ontinyent l’oferta reglada d’allotjament ofereix 297 places, una oferta que el propi document considera desitjable ampliar.

El Pla descriu un quadre d’actuacions de futur com ara millora de la senyalètica, creació d’audioguies, un programa de productes i gastronomia local, la creació de paquets turístics, o accions de  sensibilització a empreses i ciutadania, entre d’altres.

Potenciació del turisme a Ontinyent

Comarcal.TV 

Potenciació del turisme a Ontinyent

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés