Albaida anuncia les seues festes patronals i de Moros i Cristians amb l’acte del pregó i una cercavila plena de folklore local

Reprodueix vídeo

Pregó de festes d’Albaida

Albaida ha anunciat als quatre vents que les festes patronals i de moros i cristians estan a punt de començar. Fou aquest diumenge 25 de setembre amb l’acte del pregó des del balcó de l’Ajuntament que s’enceta amb una gran cercavila, molt especial per comptar amb l’acompanyament dels Gegants i Nanos, de la música i danses representatives del folklore local i de balls tradicionals com el cavallets o el de la Veta on els dansaires van trenant les seues coloristes vetes de seda al voltant d’un pal que representa l’arbre de la fecunditat.

Al 2014 el grup de percussió, metall i dolçaina Raval Jussà d’Albaida estrenava una peça per al Ball dels Gegants i altre als Cabets. Els Gegants són de sobra coneguts, dissenyats el 1940 després de cremar-se les originals en la Guerra Civil. Tenen 3,5 metres d’altura i encarnen als personatges de marquès i marquesa; llaurador i llauradora, moro i mora, alcalde i alcaldessa.

I aquesta desfilada no poden faltar tots els membres de la comissió de festes tant infantil com adulta abillats amb brusó negre i amb les màximes representants lluint la indumentària valenciana. Ja en la plaça Major contemplen un recinte abarrotat de públic i és que cap veí vol perdre’s l’oportunitat d’escolar el pregó.

Una invitació a unes festes, que després de dos anys molt durs i amb restriccions, per fi es celebraran de forma plena.

També dins de l’ampli ventall d’activitats, el programa no s’oblida d’Eduardo Torres, recordem que la localitat es troba immersa en l’Any Torres en commemoració del 150 aniversari del naixement del gran compositor i músic. Aquest divendres 30 de setembre a les deu i mitja tindrà lloc el grandiós concert amb orquestra i cor.

Pregó de festes d’Albaida

Comarcal.TV

Pregó de festes d'Albaida

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés