Teresa i Lanceta, Patricia Gómez i Mª Jesús González guanyadores dels Premis Alfons Roig de la Diputació de València

Reprodueix vídeo

Premis d’Arts Visuals Llutxent

El Monestir de Corpus Christi de Llutxent ha sigut el marc escollit per a presentar una nova edició dels Premis d’Arts Visuals de la Diputació de València, Alfons Roig que enguany ha tingut com a protagonistes a les artistes Teresa Lanceta, premi a la trajectòria i Patricia Gómez i Mª Jesús González, guanyadores del premi al millor projecte.

Patricia Gómez i Maria Jesús González reben 20.000 euros pel premi al millor projecte. La Diputació de desenvolupar i presentar el seu treball en públic en la tardor del 2023.

Per altra banda, Teresa Lanceta, nascuda a Barcelona, va rebre el premi a la trajectòria Alfons Roig 2022. Lanceta compta també amb el suport del Servei de Cultura per a poder presentar una publicació específica sobre el seu treball, prevista per a 2023. Teresa, que a principis dels setanta va prendre la decisió de teixir com mitjà d’expressió artística, forçant els límits de la comprensió del que e veu, està hui en plena efervescència cultural i amb molts projectes expositius en marxa, tant a Europa com als Estats Units.

La nova edició dels Alfons Roig s’ha desenvolupat als patis del claustre. Aquesta és la segona edició dels premis d’arts visuals de la Diputació desplaçada a Llutxent, a un espai emblemàtic pel seu valor patrimonial.

Aquest premi de la Diputació amb caràcter biennal, fou constituït per primera vegada el 1984.  Ha servit per a la promoció i reconeixement de figures tan capdavanteres de l’art valencià com Josep Renau, Andreu Alfaro, entre molts altres. Després de patir uns anys de decadència, els premis han recuperat l’esplendor d’antany i són, a més, un dels millors dotats econòmicament.

Així mateix escollir un espai tan emblemàtic com el Monestir de Llutxent és també una mostra del que pretén aconseguir la corporació provincial: descentralitzar la cultura dels espais habituals per apropar-se a cada racó del territori amb propostes culturals de renom.

Premis d’Arts Visuals Llutxent

Comarcal.TV

Premis d’Arts Visuals Llutxent

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés