Xàtiva lliura els Premis 9 d’Octubre a Pep Gimeno “Botifarra”, el docent Jacint Martínez i les associacions socials Aspromivise i Acofem-13

Reprodueix vídeo

Premis Honorífics 9 d’Octubre Xàtiva

Pep Gimeno “Botifarra”, el docent Jacint Martínez Baldó i les associacions Aspromivise i Acofem-13 rebien aquest diumenge els premis honorífics 9 d’octubre al tradicional acte institucional que l’Ajuntament de Xàtiva celebra en commemoració pel dia dels valencians. Una acte que enguany, degut a les inclemències meteorològiques, es traslladava a l’ex-convent de Sant Domènec. Tot i així les corones de llorer sí es van depositar a la porta de l’Aljama per on va Jaume I va entrar a la ciutat l’any 1244.

Pel que fa als premiats, Pep Gimeno “Botifarra” és, des de fa molt de temps, un dels màxims exponents de la cultura valenciana. El seu treball per la recuperació dels cants, romanços i històries tradicionals li han valgut ser un referent entre els intèrprets del cant d’estil.

Altre premi a la trajectòria, en aquest cas com a docent ha recaigut en Jacint Martínez Baldó, qui va ocupar la direcció de l’institut Josep de Ribera durant 35 anys fins a la seua jubilació el passat 2021. Durant la seua etapa, el Ribera es va convertir en focus d’activitat social i cultural de primer ordre.

Isabel Esparza, presidenta d’Aspromivise  rebia el premi 9 d’octubre per a aquesta associació sense ànim de lucre fundada l’any 1966 amb la finalitat de fomentar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. A més l’entitat és l’encarregada de la gestió del Centre Ocupacional la Costera i del futur Centre de Dia.

Acofem 13 és l’altra associació de caire social premiada en aquest 2022; que en aquest cas es treballa amb persones amb malaltia mental crònica. Gestionen, a més, els espais municipals CRIS i CEEM i un Centre de Dia ubicat al carrer Taquígraf Martí. La presidenta i vicepresidenta recollien el guardó.

I en un dia i un acte tan assenyalat no podia faltar una mostra del millor folklore local i valencià.

Premis Honorífics 9 d’Octubre Xàtiva

Comarcal.TV

Premis Honorífics 9 d’Octubre Xàtiva

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés