Els Premis Rei Jaume I reconeix els avanços en la creació de medicines, el mapa cerebral i la lluita contra el canvi climàtic

Reprodueix vídeo

Premis Rei Jaume I 2023

Els Premis Rei Jaume I 2023 ja tenen nom. Després de tres hores de deliberació, el centenar de científics i experts que composen el jurant, entre ells 21 premis Nobel, ha elegit als guardonats en cadascuna de les sis categories d’entre les 222 candidatures presentades. Són tres homes i tres dones, noms que s’han donat a conèixer en un acte solemne celebrat al saló de Corts del Palau de la Generalitat amb presència del president en funcions, Ximo Puig, el president de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaue I, el navilier Vicente Boluda i de Javier Quesada, president executiu.

El premi Protecció al Medi Ambient recau en la doctora en Ciències del Mar, Carlota Escutia Dotti, per la seua investigació centrada en establir l’impacte de les condicions ambientals canviants els mantells de gel antàrtics, l’oceà austral i la biota i el seu impacte al sistema climàtic global.

El químic i doctor en Ciències de Materials, Daniel Maspoch Comamala, rep el premi en Noves Tecnologies pel seu desenvolupament en tecnologies de microencapsulació biodegradable. Per a la producció de fàrmacs en el tractament de malalties com diabetis o esclerosi múltiple.

Antonio Echevarren Pablos aconsegueix el premi en Investigació Bàsica 2023 per les seues contribucions a la química orgànica. La doctora en Neurociències, Guillermina López Benito rep el premi en Investigació Mèdica per les seues investigacions en com es formen en l’etapa embrional les connexions neuronals.  Permeten vore, escoltar o olorar amb l’objectiu a llarg termini de reparar eixes connexions defectuoses en pacients com, per exemple, ceguera congènita.

El premi d’Economia se l’emporta una dona, Olympia Bover Hidiroglu, economista del Banc d’Espanya. El president de l’empresa de cria de capons Cascajares, Alfonso Jiménez Rodríguez-Vila s’emporta el premi a l’Emprenedor 2023. A més aquesta firma, que va estar present al banquet de boda dels reis, factura quasi 8 milions de dòlars a l’any.

Els premis foren fundats al seu dia pel bioquímic valencià Santiago Grisolía. Així fomentar la investigació científica, la protecció del medi ambient, l’economia i l’emprenedoria.

Cada premi està dotat amb 100.000 euros.

Premis Rei Jaume I 2023

Comarcal.TV

Premis Rei Jaume I 2023

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés