Presentada la ‘V edició d’Alacant Gastronòmica’ que es celebrarà en IFA del 29 de setembre al 2 d’octubre

Reprodueix vídeo

Presentada la ‘V edició d’Alacant Gastronòmica’

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha participat a casa Mediterrani en la presentació de la cinquena edició de la Fira Alacant Gastronòmica. On ha ressaltat “la capacitat de superació i reinvenció d’un sector que és motor econòmic de la nostra província i de la Comunitat”.

Més de 60 Estreles Michelin i 100 Sols Repsol es congregaran enguany en IFA del 29 de setembre al 2 d’octubre en un esdeveniment replet de talent culinari. Que comptarà amb la participació de Grècia com a país convidat.

Mazón ha ressaltat la trajectòria d’un certamen ja consolidat i posicionat com a referent d’innovació i qualitat culinària en el panorama nacional. I ha assegurat que ‘Alacant Gastronòmica’ serà tot un èxit de públic i participació. Donada la professionalitat i l’obstinació del sector i la implicació de diverses administracions per a fer costat a l’esforç dels professionals de la gastronomia.

Aquest esdeveniment, organitzat conjuntament per la Diputació d’Alacant, el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, la Cambra de Comerç, la Institució Firal Alacantina i Turisme Comunitat Valenciana, comptarà amb més de 36.000 metres quadrats i 250 expositors. A més, aquesta edició incrementarà el nombre de ponències, showcooking, tastos, tallers i degustacions respecte a sessions anteriors. Disposarà d’amplis horaris fins a la matinada, durant el cap de setmana. I de la mateixa manera que en 2022, incorporarà polseres de seguretat intel·ligents per a entrar en la fira, l’euro de cost de la qual es destinarà al projecte Alacant Gastronòmica Solidària.

Participaran, així mateix 16 Escoles de Formació i Instituts de Formació Professional d’Alacant, València, Múrcia i Burgos.

L’II Congrés Nacional de Truita de Creïlles, el Campionat d’Espanya d’aquest tradicional plat, així com concursos com el de la Millor Tapa amb Salaó, el Millor Arròs o el Vi del Mediterrani tindran com a escenari aquest certamen, on també tindrà cabuda el concurs de dàtil d’Elx, el de mones i tonyes, les carxofes de la Vega Baixa, el caldo amb pilotes o el torró de Xixona.

L’acte ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Baño, la directora de la fira, Gema Amor, i el crític gastronòmic, Rafael García Santos.

Prestigiosos cuiners i professionals del món de la gastronomia de la província, empresaris culinaris, així com diputats provincials han assistit també a aquesta presentació.

Presentada la ‘V edició d’Alacant Gastronòmica’

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés