La Generalitat contempla un pressupost històric per a la sanitat valenciana i anuncia la creació de 995 noves places

Reprodueix vídeo

Pressupostos Sanitat 2023

Els pressupostos de la Generalitat destinaran a la sanitat valenciana en 2023 un total de 8.258 milions d’euros, el que suposa un increment del 5,36% i quasi 420 milions d’euros més respecte a l’any anterior. Gran part del pressupost es destinarà a millorar les infraestructures sanitàries i a dotar als centres del millor equipament tecnològic. A més es van a crear 995 places més que es sumaran a les 6.000 places estructurals que s’han previst enguany.

Del total de pressupost en inversió sanitària, 443 milions d’euros es destinen a la construcció i millora de les infraestructures per a impulsar el Pla Créixer Més i desenvolupar els plans d’Atenció Primària i de Salut Mental. Per a infraestructures en la província de València es van a destinar 208 milions d’euros, el 47,1% del total. Entre altres es portarà a terme el nou hospital d’Ontinyent i el centre Roís de Corella de Gandia i actuacions als centres de salut Oliva II i Xàtiva II.

A més altre aspecte a destacar és que els comptes de l’any que ve presten especial atenció a la dona.

Altre dels aspectes assistencials en el que es va a treballar és en la reducció de la llista d’espera quirúrgica. Per això ja s’han posat en marxa els equips de control de demora en tots els departaments. A més s’han iniciat tràmits perquè els pacients puguen operar-se en la sanitat privada si han d’esperar més de 60 dies.

Pressupostos Sanitat 2023

Comarcal.TV

Pressupostos Sanitat 2023

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés