La Llosa de Ranes acull la primera Fira Valenciana dedicada als roders dedicada al bandolerisme valencià i local del segle XIX

Reprodueix vídeo

Primera Fira Valenciana dedicada als roders

Els propers 25 i 26 de novembre, la Llosa de Ranes acollirà la primera Fira de Roders. Una iniciativa que aprofundeix en el bandolerisme valencià del segle XIX i que inclou propostes culturals per explicar els orígens i el context històric que rodeja aquest fenomen social. Entre les cites programades trobem una exposició i una ruta històrica per conèixer els roders de la Llosa de Ranes. I com organitzador trobem a Manel Arcos, periodista, investigador i màxim especialista en aquest món. A més a més i coincidint en aquesta fira, la Llosa també celebrarà la primera Ruta de la Tapa.

La Costera va ser una de les comarques on el bandolerisme valencià es va manifestar amb més duresa al llarg d’aquest segle. En el cas de la Llosa de Ranes a més de Micalet Mas trobem altres roders molt coneguts i caps de quadrilla.

El programa d’activitats s’enceta el divendres 25 a les 19 hores amb la inauguració de l’exposició “Bandolerisme valencià del segle XIX”.

El dissabte 26 a partir de les nou i mitja dl matí es procedirà a l’obertura de la 1a Fira de Roders a la Plaça Major. Al llarg del carrer la Creu i la mateixa plaça s’instal·laran parades amb gran varietat de productes artesanals. També el dissabte a partir de les 10 s’ha programat una ruta històrica “Bandolerisme a la Llosa de Ranes: De Micalet Mas al Xato de Xella”. Ja a les 12 tindrà lloc teatre familiar amb l’obra “El tresor de la Mariola” i de vesprada actuarà el grup de danses local.

I durant els dies de la Fira de Roders i també el diumenge 27, la Llosa de Ranes es trobarà immersa en la Primera Ruta de la Tapa.

A més a tapa i beguda tindrà un preu entre 3 i 5 euros. Participants són: Bar el Poli, el Club de Tenis, bar Los Pinchos i bar Una Tapa Más.

Primera Fira Valenciana dedicada als roders

Comarcal.TV

Primera Fira Valenciana dedicada als roders

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés