Quesa torna als seus orígens amb la recreació de la Reserva que representa la repoblació posterior a l’epidèmia de pesta del segle XVII

Reprodueix vídeo

Recreació de la Reserva de Quesa

Quesa ha celebrat aquest passat cap de setmana la seua festa més autèntica, la Reserva, amb la qual la població de la Canal de Navarrés rememora la repoblació del municipi a la fi del segle XVII, després que una epidèmia de pesta negra arrasara el poble. Així que per a recordar aquest fet històric, també ha tornat a la programació, després de tres anys d’aturada obligada, la recreació de la història de la Reserva.

La recreació de la Reserva compleix, a més, enguany el seu desè aniversari i com és habitual, el passat dissabte van tenir lloc dues sessions de l’acte per l’elevada demanda del públic que també va poder seguir l’esdeveniment per streaming. Una representació a càrrec del grup de teatre local, amb vora 100 participants.

La Festa de la Reserva de Quesa es va obrir el passat divendres amb el Pregó. El dissabte amb la tradicional romeria fins a Bicorp per al retorn de la Sagrada Reserva des d’aquest poble a la parròquia local. Cal afegir a la llista d’atractius d’aquesta genuïna festa, el Mercat de la Reserva.

Una fira que també va comptar amb tallers artesanals de seda, ludoteca i granja educativa d’animals domèstics, així com amb degustacions de la gastronomia autòctona.

La Festa de la Reserva és única a la localitat de Quesa, parla de la seua història que tant distingeix el seu veïnat. La Reserva és una reivindicació de Quesa com a poble i una mostra de l’hospitalitat amb el qui arriben de fora per a conèixer-la.

Recreació de la Reserva de Quesa

Comarcal.TV

Recreació de la Reserva de Quesa

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés