Redoblen actuacions al riu Albaida i presa de Bellús

Reprodueix vídeo

Redoblen actuacions al riu Albaida i presa de Bellús

L’embassament de Bellús i el seu entorn és objecte d’importants actuacions desenvolupades amb la col·laboració de la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a revertir la situació d’abandó experimentada fins ara, millorar l’ecosistema i revitalitzar l’enclavament com punt d’interès turístic.

Per aquest motiu la consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro i el comissari d’aigües de la CHX Marc García han presentat a l’Ajuntament de Benigànim junt a l’alcaldessa, Amparo Canals, les actuacions ja executades i les futures que es plantegen; una reunió de treball que ha aglutinat  a alcaldes i regidors dels pobles afectats.

El dimecres culminaren els treballs per a introduir 3000 noves plantes que es sumen a les 2000 ja plantades en 2022. En un primer tram del curs mitjà del riu Albaida, entre la presa de Bellús i el Molí de Malany.

En la segona setmana de gener començaren les tasques del segon tram de la llera entre el Molí i l’Assut de la Cova Negra. A més per a la retirada de canyes i instal·lació de cobertures opaques; una obra que s’allargarà fins el 2025.

Des de Transició Ecològica posen el focus en la restauració dels hàbitats protegits en el Lloc d’Interès Comunitari, LIC, del curs mitjà del riu Albaida amb el cofinançament dels fons Next Generation.

La recuperació fluvial proposada tindrà una incidència directa i positiva sobre l’ecosistema, augmentarà la diversitat de flora i fauna i mitigarà el risc d’incendis.

A més elevarà en quantitat i qualitat proporcionant més aigua per a l’agricultura i millorant el valor piscícola i fomentarà l’ecoturisme. L’atractiu paisatgístic o les activitats recreatives, posant fi als problemes que des de fa anys ve arrossegant aquesta infraestructura.

 Per la seua banda la Confederació ha reafirmat el seu compromís per a millorar l’estat de la qualitat de les aigües de l’embassament. Finalment amb una bateria d’actuacions que suposen una inversió de més de 25 milions d’euros.

Redoblen actuacions al riu Albaida i presa de Bellús

Comarcal.TV

Redoblen actuacions al riu Albaida i presa de Bellús

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés