Renfe recupera els horaris i freqüències d’abans de la pandèmia en la línia Xàtiva-Alcoi i elimina els transbordaments de la vesprada

Reprodueix vídeo

Renfe recupera els horaris i freqüències d’abans de la pandèmia

Hui dilluns 26 de juny els usuaris del tren Xàtiva-Alcoi s’han despertat amb bones notícies. El traçat ha recuperat els horaris i les freqüències d’abans de la pandèmia el que suposa tornar a la que va entrar en vigor el 15 de desembre de 2019 i que només uns mesos després es va ha haver de modificar per a retallar l nombre de viatges quan es va declarar l’estat d’alarma. La mesura adoptada hui ja ha estat aplaudida per ajuntaments i associacions que portaven temps reivindicant-la.

Els nous horaris posats en marxa comporten altra millora per al funcionament del traçat, ja que Renfe ha suprimit el transbordament que havia establert per la vesprada en ambdós sentits del trajecte: València-Alcoi i Alcoi-València. D’aquesta manera tornen a programar-se de dilluns a divendres dos viatges d’anada pel matí i dos per la vesprada i altres tants de tornada. Els diumenges es manté un tren pel matí i dos per la vesprada.

Junt a la millora de les freqüències s’està a l’espera de la modernització de la línia, altra reclamació llargament plantejada pels municipis que travessa el traçat. En 2022, Adif va anunciar noves inversions per valor de 150 milions en la línia. La finalitat d’incrementar la fiabilitat de la infraestructura, el que permetrà reduir els temps de viatge. Aquesta actuació, inclosa al Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, suposaria la renovació integral del traçat ferroviari que abasta 63 quilòmetres.

Renfe recupera els horaris i freqüències d’abans de la pandèmia

Comarcal.TV

Renfe recupera els horaris i freqüències d’abans de la pandèmia

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés