Les obres realitzades per millorar la resposta a les fortes pluges com el nou col·lector responen satisfactòriament a Ontinyent

Reprodueix vídeo

Resposta a les fortes pluges a Ontinyent

La Vall d’Albaida està sent un dels epicentres dels episodis de pluges torrencials que s’està registrant des de la passada matinada. Segons Aemet abans de les 10 del matí s’havien acumulat en Ontinyent 127,4 litres per metre quadrat, tot un rècord que supera la màxima precipitació registrada en un dia de primavera i estiu on el màxim acumulat fou de 107.2 del 22 de març de 1973. Com a conseqüència del temporal s’han suspès les classes de tots els centres educatius tant col·legis com instituts i s’ha tallat diversos passos inundables com el del Camí Vell de Xàtiva, el de la Clariana, la carretera del Carril o el Camí d’Agullent. Ja també de matí el Centre de Coordinació d’Emergències ha elevat la preemergència en la zona a l’escala taronja.

Tot i les intenses pluges, les obres efectuades per a millorar la resposta a aquests episodis estan responent satisfactòriament a Ontinyent. Actuacions com l’enderroc de les cases de Cantereria; les obres antiinundacions a Benarrai o el nou col·lector general d’aigües adjacent al riu Clariano permet a la ciutat afrontar les precipitacions de manera molt diferent a la DANA del 2019.

Noves infraestructures que fan que hui Ontinyent siga una ciutat molt més preparada per fer front a aquestes situacions. Els ajuntaments d’Albaida i Fontanars dels Alforins també han suspès tota l’activitat docent per les mateixes causes.

Resposta a les fortes pluges a Ontinyent

Comarcal.TV

Resposta a les fortes pluges a Ontinyent

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés