La Llosa de Ranes demana a la Generalitat que declare la romeria de Santa Anna Festa d’Interès Turístic Provincial

Reprodueix vídeo

Romeria de Santa Anna Festa d’Interès Turístic Provincial

El ple de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics  sol·licitar a la Generalitat Valenciana la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Romeria de Santa Anna. Des de l’ajuntament s’ha elaborat una memòria per a justificar que la Romeria compleix amb els requisits perquè assolisca aquesta distinció.

L’origen de la peregrinació a l’ermita de santa Anna es remunta al segle XIV. Però no és fins a l’any 1986, on s’inicià la tradició de pujar a Santa Anna el Primer de maig. Per tant, la pujada del 1986 es considera, oficialment i a efectes de comptabilitat commemorativa, la primera romeria llosera de l’era moderna. Un dels aspectes originals de la romeria de santa Anna consisteix en la manera d’engalanar els carros, carruatges i galeres que participen, tots ells adornats amb palmes, branques d’olivera i romer així com la desfilada de cavalls i animals de muntura que li donen vistositat a la festa. I quan ja s’arriba a l’ermita ens trobem amb un espectacular mirador, de 360º des del que poder contemplar una de les millors vistes del Regne de València tal i com va testificar el botànic naturalista Cavanilles al segle XVIII.

Un altre aspecte destacat és el repartiment i benedicció de canyes i llistes a la Plaça Major per a tots els assistents. Centenars de romeus, de peregrins del poble i arribats de tota la província. Tots ells amb els mocadors al coll i la canya en la mà, participen en la romeria, que culmina en l’ermita de Santa Anna.

Romeria de Santa Anna Festa d’Interès Turístic Provincial

Comarcal.TV

Romeria de Santa Anna Festa d’Interès Turístic Provincial

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés