Sanitat acorda incentius de 5000 euros anuals per als metges que ocupen places de difícil cobertura

Reprodueix vídeo

La Conselleria de Sanitat destinará 5000 euros anuals per als metges que ocupen places de difícil cobertura. Així altres incentius de desenvolupament professional i formatius. Així s’ha acordat en la Mesa Sectorial de Sanitat amb el recolzament de  CCOO, UGT i Intersindical i l’abstenció de CEMS-SAE.

Amb la nova norma, les places de difícil cobertura, tindràn nous incentius. 5.000 euros anuals per al personal Facultatiu (grup A1 en general). 3250 euros anuals per a Infermeria i resta de professionals del grup A2. 2000 euros per al grup C1. 1.500 per a tècnics en cures auxiliars d’infermeria i altres professionals de la categoria C2 i 1000 euros anuals per a altres agrupacions professionals.

A nivell de beneficis professionals, cobrir una d’aquestes places reduirà l temps de permanència necessari en cada grau per a progressar en la carrera professional; donarà avantatges de puntuació en concursos i oposicions així com prioritat en la participació d’activitats formatives i d’investigació.

El projecte també introdueix el concepte d’aliança estratègica entre dos o més departaments de salut, institucions sanitàries o centres de treball, una fórmula destinada a reforçar dèficits de cobertura assistencial que facilita que els professionals es desplaces per a cobrir les demandes assistencials i segueixen al pacient, enlloc de que siga el pacient qui s’haja de desplaçar.

Aquestes són mesures alineades amb el nou model d’Atenció Primària i Comunitària definit per la Conselleria de Sanitat Universal per als exercicis 2022 i 2023, dotat amb 326 milions d’euros i que es substancia en més personal, més recursos, més tecnologia i un nou model organitzatiu i assistencial.

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés