Set municipis de la Costera i la Canal de Navarrés posen en marxa la iniciativa “Música en espais històrics i naturals”

Reprodueix vídeo

Projecte cultural musical intermunicipal

Apropar la música als espais històrics, emblemàtics i naturals. Aquesta és la idea amb la qual naix la iniciativa que han posat en marxa set municipis de la Costera i alhora la Canal de Navarrés. S’ha  presentat a la Casa de Cultura – Ca Don José de Canals.

Units per a impulsar aquest projecte que pretén dinamitzar i, a més, enfortir l’accés a la cultura musical d’aquests pobles veïns. Una iniciativa que compta amb una subvenció del (SARC) Servei d’Assistència i Recursos Culturals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València per als set municipis. Pobles que comparteixen una característica comuna; tenen menys de 5000 habitants. Una condició que dificulta pressupostàriament la realització d’una programació cultural musical més enllà de la participació de bandes de música als diferents actes culturals i festius al llarg de l’any.

L’objectiu és programar i fomentar altres tipus de formacions musicals en format més reduït. I també amb un tipus d’interpretacions musicals més diverses i singular en espais i llocs dels diferents pobles. Espais amb connotacions històriques, emblemàtiques o naturals  que proporciones a les representacions musicals una altra forma d’expressió artística i de sensacions.

Els concerts es duran a terme del 21 de juny a l’11 d’octubre.

En espais com són l’ermita del Crist del Calvari de l’Alcúdia de Crespins. La plaça del Torreó de Canals; l’ermita de Santa Anna, de la Llosa de Ranes. També la del Sant Crist del Calvari d’El Genovés i el Claustre de la Casa de Cultura d’Énguera. I més, com els Jardins del Verdoso de la Font de la Figuera i l’església de Sant Francesc d’Assís a la Granja de la Costera.

Els grups musicals participants seran Besarabia, Angeli Música i Canavia Brass Quintet.

“Música en espais històrics i naturals” pretén aprofitar la cultura com a instrument d’equilibri territorial. Garantint així que la música aplegue a tots els racons dels nostres pobles, així com fomentar el coneixement mutu entre els pobles participants al projecte.

Projecte cultural musical intermunicipal

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés